BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaliban'dan Donald Trump'a açık mektup!----

Taliban'dan Donald Trump'a açık mektup!

Taliban'dan Donald Trump'a açık mektup!
15 Ağustos 2017 - 15:43 www.finansgundem.com

Afganistan'daki Taliban örgütü tarafından, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi çağrısını içeren açık mektup yayınlandı.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mucahid tarafından gazetecilere gönderilen bin 600 kelimelik İngilizce "açık mektup"ta, Trump'ın ABD'nin Afganistan  stratejisini yeniden gözden geçirerek "seleflerinin yaptığı hataları anladığı"  savunuldu.

Ülkede 16 yıldır süren savaşın ardından ABD birliklerinin  Afganistan'dan çekilmesi çağrı yapılan mektupta, Trump'ın, ülkesinin Afganistan  politikasının denetimini ordunun eline vermemesi ve ülkeye ilave asker göndermek  yerine mevcut ABD birliklerini geri çekeceğini duyurması gerektiği ifadeleri  kullanıldı.

Mektupta, ABD'nin Afganistan'dan çıkmasının, "ABD birliklerini  tehlikeden kurtaracağı ve miras kalan bir savaşı sona erdireceği" de ileri  sürüldü.

ABD'nin Afganistan'da yaklaşık 8 bin 400 askeri bulunuyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 2 Ağustos'ta, Afganistan'ın Kandahar  vilayetinde Taliban'ın üstlendiği bir intihar saldırısında iki ABD askerinin  öldüğünü duyurmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)