BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil piyasasında korku yok mu?----

Tahvil piyasasında korku yok mu?

Tahvil piyasasında korku yok mu?
07 Eylül 2015 - 09:16 www.finansgundem.com

OppenheimerFunds’ın kıdemli analistlerinden Krisha Memani, tahvil piyasasındaki balon söylentilerinin yanlış olduğunu söyledi

220 milyar doları yöneten yatırım danışmanlığı şirketi OppenheimerFunds’ın kıdemli analistlerinden Krisha Memani, şu anda piyasalarda herkesin tahvil piyasası likiditesini yanlış anlandığını söyledi.

Reuters’a konuşan analist, aylarca Wall Street işlemcileri arasında likidite sıkıntısı yaşanacağı yönünde endişelerin yeşerdiğini ve işlemcilerin ve yatırımcıların kendilerini nakit sıkıntısı olan bir pazarda alım satım yaparken bulacakları korkusunun arttığını ve bunun piyasada fiyatların düşmesine ve ödenen faizlerin zirveye sıkmasına neden olduğunu söyledi.

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon’dan, tahvil yönetim şirketi Blackstone’nun milyarder yöneticisi Steve Schwarzman ve tahvil kralı Bill Gross’a kadar birçok önemli isim de tahvil piyasasında likidite sıkıntısı yaşanacağı yönünde açıklamalar yaptı.

Ancak Memani’ye göre, bu korkular abartılıyor.

Nedenini ise şöyle açıklıyor:

“Bence insanlar şu andaki likiditeyi, likidite bolluğunun tavan yaptığı 2007 dönemi ile kıyaslayarak büyük hata yapıyor. Şu anda herhangi bir nakit sıkıntısı olası görünmüyor. Gerçek risk bambaşka.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)