BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Tahvil konusunda panik yapmayın'----

'Tahvil konusunda panik yapmayın'

'Tahvil konusunda panik yapmayın'
27 Haziran 2013 - 09:08 www.finansgundem.com

Pimco eş CEO’su Bill Gross, tahvil piyasası konusunda panik yapılmaması gerektiğini söyledi

Dünyanın en büyük tahvil fonu Total Return Fund’u yöneten Pimco eş CEO’su Bill Gross, tahvil piyasası konusunda panik yapılmaması gerektiğini söyledi.
Gross, Temmuz ayı yatırım değerlendirmesinde, “FED’in varlık alımlarının azaltılması koşulları konusunda spesifik olma çabası aşırı riskli yatırımcıları geminin bir tarafına yüklenerek aşırı ağırlık yaratmalarına neden oldu. Ancak panik yapmayın” ifadelerini kullandı.
Yönetici, ‘batan gemi’ metaforunu durumun anlaşılmasını kolaylaştırmak için kullandığını kaydederek., “Amerikan ekonomisi ya da büyük küresel ekonomilerin hiçbiri batmıyor, sadece çok fazla risk vardı” dedi.
Gross tahvil piyasası ve risk spreadlerinin iki ay önce çok düşük seviyelerde bulunduğunu ve bu risklerin azaltılması süreçlerinin yaşandığını kaydetti.
Yatırımcının kontrolündeki fon FED’in çıkış senaryolarının açıklanmasının ardından yüzde 1.5’i aşan kayıplar yaşadı. Fon bu yıl şimdiye kadar ise yüzde 2.8 civarında değer yitirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)