BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil ihalesi muhalefette tepki yarattı----

Tahvil ihalesi muhalefette tepki yarattı

Tahvil ihalesi muhalefette tepki yarattı
11 Nisan 2014 - 14:13 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın 4 yıl aradan sonra ilk kez tahvil ihalesi düzenlemesini ana muhalefet Syriza borçlanmayı eleştirdi

Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan'ın, dört yıllık aradan sonra tahvil ihracı yaparak yeniden sermaye piyasalarına çıkması başkent Atina'da hükümet çevreleri tarafından sevinçle karşılanırken, muhalefet partilerinin tepkisine neden oldu.

Yunanistan, 4 yıl aradan sonra dün 5 yıl vadeli tahvil ihracına çıktı.

Bankacıların verdiği bilgiye göre 3 milyar euro borçlanacağı beş yıl vadeli tahvil ihracına 20 milyar euronun üzerinde talep gelirken, 550 yatırımcının talep gönderdiği tahvilin getirisi ise yüzde 4.95 oldu.

Yunanistan'ın dört yıl aradan sonra ilk ihracına gelen yüksek talepte faizlerin uluslararası çapta düşük düzeyde olmasının etkisi oldu.

Euro Bölgesi’nin ilk borç krizi kurbanı olan Yunanistan'ın Başbakanı Antonis Samaras yayımladığı mesajında sermaye piyasasının Yunan tahvillerine ilgi gösterdiğini belirterek, bundan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Samaras, sermaye piyasalarının yunan tahvillerine olan yoğun ilgisinin, uluslararası yatırımcıların yunan ekonomisine olan güvenin göstergesi olduğunu vurguladı.

Ana muhalefet partisi Syriza'dan yapılan açıklamada ise Yunanistan'ın bu dönemde sermaye piyasalarına açılarak borçlanması tepkiyle karşılandı, bunun hükümetin seçim kampanyasının bir parçası olduğu ileri sürüldü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)