BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil alımlarında azaltım gerekiyor----

Tahvil alımlarında azaltım gerekiyor

Tahvil alımlarında azaltım gerekiyor
20 Ocak 2014 - 07:33 www.finansgundem.com

Richmond Fed Başkanı Lacker, ekonomik verilerinin, tahvil alımlarında daha fazla azaltımını gerekçelendirdiğini söyledi

ABD'de Aralık'ta beklenenden zayıf gelen istihdam verilerinin anormal olduğunu söyleyen Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, "Tahvil alımlarının azaltımını desteklememem için görünümde çok büyük bir değişiklik olması gerekiyor. Ve bu zamana kadar gördüğümüz veriler böyle olmaktan çok uzakta" dedi.

Rik yöneticilerine konuşan Lacker, istihdam seviyesi ve yeni açılan pozisyon sayıları gibi istihdam piyasası göstergelerinin, işgücü piyasasında Fed'in aradığı türde sürdürülebilir ilerleme tablosu çizdiğini savundu.

Fed geçtiğimiz ay aylık tahvil alımlarını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara indireceğini açıkladı. Yatırımcılar, merkez bankasının 2014 boyunca tahvil alımlarını azaltmasını beklese de, tarımdışı istihdamın Aralık'ta 74,000 kişilik artışla sınırlı kalması, yatırımcıları şüpheye düşürdü.

İstihdam piyasasında yavaşlamanın devam etmesi, Fed'in tahvil alımlarından çıkmaktan vazgeçirebilir. Yine de birçok analist, geçtiğimiz ayki zayıf rakamların geçici olacağını düşünüyor.

Öte yandan ABD istihdam piyasasının Fed'in azaltımı yapmasına yetecek güçte olduğunu düşünen Lacker, ekonominin genel görünümüne dair o kadar iyimser değil. Lacker, bu yıl büyümenin yüzde 2'ye, yüzde 3'ten daha yakın olacağını söyledi.

Lacker ayrıca politika yapıcıların enflasyon balonu endişelerine izin vermesinin hatalı olacağını savundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)