BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil alımı sona erebilir----

Tahvil alımı sona erebilir

Tahvil alımı sona erebilir
06 Kasım 2013 - 07:09 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, raporlar ışığında bankanın varlık alımından geri çekilmeye Aralık'ta başlayabileceğini kaydetti

ABD Merkez Bankası Fed, para politikasında değişikliğe gidebilir. Fed ekonomistleri tarafından hazırlanan iki farklı raporda, bankanın faiz oranlarını istihdam rakamlarına bağladığı politikasında değişikliğe gitmesi gerektiği belirtildi.
İŞSİZLİK HEDEFİ DEĞİŞMELİ
Ekonomistler William English, David Lopez-Salido ve Robert Tetlow ile David Reifschneider, William Wascher ve David Wilcox'un hazırladığı raporlara göre Fed, sıfıra yakın olan faizleri yükseltmek için işsizliğin yüzde 6 ya da yüzde 5,5'e gerilemesini beklemeli. Şu anki politikaya göre Fed, düşük faizi ülkede işsizlik oranı yüzde 6,5'e düşene kadar sürdürmeyi planlıyor.
GERİ ÇEKİLME ERKEN BAŞLAYABİLİR
Raporları değerlendiren Goldman Sachs Başekonomisti Jan Hatzius, bu iki raporun ışığında Fed'in parasal genişlemeyi Aralık'ta azaltmaya başlayabileceğini söyledi.
SIFIRA YAKIN FAİZ SÜRER
Hatzius, sıfıra yakın faiz oranlarının ise 2017'ye kadar yürürlükte olabileceğini, normalden düşük Faiz oranlarının ise 2020'lere kadar sürebileceğini belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)