BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil alımı azaltımı hızlanmalı----

Tahvil alımı azaltımı hızlanmalı

Tahvil alımı azaltımı hızlanmalı
06 Şubat 2014 - 07:28 www.finansgundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser Fed'in tahvil alımlarında azaltımı hızlandırmasını istiyor

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, ABD ekonomisinin ve istihdam piyasasının iyileştiği ortamda Fed'in tahvil alımlarında azaltımı hızlandırması gerektiğini, azaltımın hızlanmaması halinde Fed'in eğilimin gerisinde kalması riski olduğunu söyledi.

Plosser, bu yıl için ortaya konan göreceli yüksek büyüme görünümünü dikkate alarak tahvil alımlarının bu ay 10 milyar dolardaha azaltılması yönünde oy kullandığını belirten Plosser, "Eğer ekoonmik görünüm beklediğim gibi gelişir ise tahvil alımlarının azaltımını hızlandırmak için iyi bir ortam oluşacağına inanıyorum. Benim tercihim tahvil alım programının güçlenen ekonomiyi yansıtacak şekilde daha hızlı azaltılması yönünde" diye konuştu.

 Plosser, Fed'in tahvil alımlarında azaltımı hızlandırması ve yıl ortasında sona erdirmesi taraftarı olduğunu söyledi.

ABD ekonomisinin 2014 yılında yüzde 3 büyümesini ve işsizlik oranının yüzde 6,2'ye düşmesini beklediğini ifade eden Plosser, "Ekonominin tahvil alım programının sona erdilirlmesi için yeterli iyileşmeyi gösterdiğine ikna oldum. Tahvil alım prorgramı ne kadarçabuk sona erdirilir ise o kadar iyi olur. İşsizlik oranının yüzde 6,5eşiğne geldiği ortamda tahvil alımlarına devam edersek piyasalar ile iletişimimizi karmaşıklaştıracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Plosser ayrıca, gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaşanan sert dalgalanmaların bu noktada ABD ekonomisi için ciddi bir risk olduğunu düşünmediğini de vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)