BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil alımı 7 ay sonra sona erer mi?----

Tahvil alımı 7 ay sonra sona erer mi?

Tahvil alımı 7 ay sonra sona erer mi?
20 Aralık 2013 - 08:22 www.finansgundem.com

Ekonomistler, Fed'in önümüzdeki 7 toplantıda tahvil alımlarını 10'ar milyar dolarlık azaltacağını, Aralık 2014'te de sonlandıracağını söyledi

Bloomberg anketine katılan ekonomistler, Fed'in önümüzdeki 7 ay boyunca aylık tahvil alımlarını 10'ar milyar dolar azaltacağını ve parasal genişleme programını Aralık 2014'te sonlandıracağını tahmin ediyor.
Fed'in çarşamba günü Ben S. Bernanke'nin başkanlık döneminde başladığı görülmedik düzeydeki teşvikleri ayda 10 milyar dolar azaltma kararı, ankete katılan 41 ekonomistin medyan tahmini ile örtüşüyor.

Fed Açık Piyasa Komiyesi önceki gün, ekonomi tahminler dahilinde ilerlerse, alımların, önümüzdeki toplantılarda da azaltılacağını belirtti. Washington'da basın konferansında konuşan Bernanke, Fed'in her toplantıda 10 milyar dolarlık azaltım yapabileceğini söyledi.
İlk azaltım hamlesini müteakip, ölçülü adımların atılacağını dile getiren Bernanke, "Yani bu genel bir bant olacak. Ekonomi hayal kırıklığına uğratırsa azaltımı sonlandırır, güçlenirse alımları sonlandırırız" ifadelerini kullandı.

New York'taki Credit Suisse Group AG'nin ekonomistlerinden Dana Saporta, bunun gibi tahmin edilebilir adımların, Bernanke'nin Fed'i daha açık ve şeffaf hâle getirme hamlelerini genişleteceğini söyledi.

Saporta, "Bunu yapmak, her toplantıdan önce anlaşmaya varma dramasını önleyecektir. İlk azaltımda zamanlama, büyüklük ve birleşimde anlaşmak zor olmuş olabilir, bu nedenle belki de hiç kimse bunu sürekli yaşamak istemiyordur" dedi.

Bernanke'nin ikinci 4 yıllık dönemi 31 Ocak'ta sonlanacak. Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen, Bernanke'nin koltuğuna oturmak için Senato'nun onayını bekliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)