BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTacizle suçlanan Cuomo'ya istifa baskısı artıyor----

Tacizle suçlanan Cuomo'ya istifa baskısı artıyor

Tacizle suçlanan Cuomo'ya istifa baskısı artıyor
12 Mart 2021 - 01:23 www.finansgundem.com

ABD'nin New York Eyalet Kongresi'nin 59 üyesi, hakkında cinsel taciz iddiaları tartışmaları süren Vali Andrew Cuomo'ya istifa çağrısında bulundu

24 Şubat'tan bu yana üst üste taciz suçlamalarına muhataf olan New York Valisi Demokrat Partili Andrew Cuomo'ya hem kendi partisinden hem de muhalefetten istifa baskıları yoğunlaşmaya başladı. ABD'nin New York Eyalet Kongresi'nin 59 üyesi, hakkında cinsel taciz iddiaları tartışmaları süren Vali Andrew Cuomo'yu istifaya çağırdı.

19 senatör ve 40 milletvekili, yayımladıkları ortak açıklamada, Cuomo'nun artık gitme zamanının geldiğini belirterek, "Valinin uygunsuz davranışlarını kabul etmesi ve bakımevlerinde Kovid-19 ölümleriyle ilgili verilerin gizlenmesi olayı karşısında bizim ve halkın güvenini kaybetti." ifadelerine yer verildi.

Eyalet Meclisinin Demokrat lideri Carl Heastie’nin iddialar karşısında Kongre üyeleriyle "ileriye dönük potansiyel yollar" üzerine görüşme yapacağı kaydedildi.

Eyalet Meclisinin Cumhuriyetçi grubu lideri Will Barclay, 9 Mart’ta, hakkındaki taciz iddiaları nedeniyle Cuomo'nun azli için tasarı hazırladıklarını duyurmuştu.

Azil davasının açılması için Heastie’nin tasarıyı Eyalet Meclisinde oylamaya sunması ve 150 sandalyeli meclisten salt çoğunluk olan 76 oyla geçmesi gerekiyor. Tasarı kabul edilirse 63 kişilik eyalet senatosunda yargılamanın başlaması ve sonunda yapılacak oylamada Cuomo’nun azli için senatonun salt çoğunluğunun "evet" demesi gerekiyor.

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI: ARTIK ONUNLA ÇALIŞAMAM

Vali Cuomo ile ilgili cinsel taciz iddialarına New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da tepki verdi. Blasio, “Ben onunla artık çalışamam. Bu kadar basit. Cuomo artık New York’a bir vali olarak hizmet edemez. Suçlamalar son derece rahatsız edici” dedi.

Cuomo daha öce yaptığı açıklamada, bazı davranışlarının yanlış yorumlandığını, etrafındakilere daha hassas ve mesafeli yaklaşması gerektiğini anladığını belirterek özür dilemiş ancak istifa etmeyi düşünmediğini söylemişti.

CUOMO HAKKINDAKİ TACİZ İDDİALARI

Vali Cuomo'un eski danışmanı Lindsey Boylan, 24 Şubat 2021'de "Medium" adlı internet sitesinde yayımladığı makalede, Cuomo'nun 2018'de ofisinde kendisine uygunsuz davranışta bulunduğunu iddia etmişti.

New York Times'a 27 Şubat'ta açıklama yapan Cuomo'nun eski danışmanlarından 25 yaşındaki Charlotte Bennett de 63 yaşındaki Vali'nin geçen baharda kendisine cinsel içerikli bazı sorular sorduğunu öne sürmüştü.

Fotoğrafçı Anna Ruch (33), New York Times'a 2 Mart'ta yaptığı açıklamada, Eylül 2019'daki bir düğünde Cuomo'nun kendisine "şaşırtacak ve utandıracak şekilde yaklaşımda bulunduğunu" iddia etmişti.

Cuomo da 28 Şubat'ta yaptığı yazılı açıklamada, bazı davranışlarının "istenmeyen flört" olarak yanlış yorumlandığını, etrafındakilere daha hassas ve mesafeli yaklaşması gerektiğini anladığını belirterek özür dilemiş ancak istifa etmeyi düşünmediğini ifade etmişti.

Ana Liss ve Karen Hinton adlı iki eski çalışan da 7 Mart'ta Wall Street Journal'a Cuomo'nun kendilerine uygunsuz davranışlarda bulunduğunu anlatmıştı.

"Times Union" gazetesinde dün yer alan haberde de kimliği açıklanmayan bir kadın, 2020 sonlarında Cuomo'nun kendisini valilik konutuna çağırarak uygunsuz şekilde dokunduğunu öne sürmüştü.

6 kadının taciz iddialarını reddeden Cuomo ise New Yorklulara hakkında eyalet savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın tamamlanmasını beklemeleri çağrısında bulunuyor.

Tacizle suçlanan New York Valisi'ne istifa çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)