BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSydney'den tahliye edileceklerin sayısı 85 bine çıktı----

Sydney'den tahliye edileceklerin sayısı 85 bine çıktı

Sydney'den tahliye edileceklerin sayısı 85 bine çıktı
06 Temmuz 2022 - 11:14 www.finansgundem.com

Büyük bölümünün sellere teslim olduğu Avustralya'nın Sydney kentinde seller yüzünden 85 bin kişi için tahliye kararı verildi.


New South Wales (NSW) eyaletinin başkenti Sydney'de 30 Haziran'dan beri etkili olan şiddetli yağışlar ve seller sebebiyle New South Wales Başbakanı Dominic Perrottet, evleri sular altında kalan veya tehlikede olan 85 bin kişinin tahliye edileceğini duyurdu.

NSW'li yetkililer, dün 50 bin kişi için tahliye emri verildiğini hatırlattı. Yetkililer, afetin etkisini artırması yüzünden, tahliye kararının Sydney ve civarındaki bölgelerde yaşayan 85 bin kişiyi kapsayacak şekilde genişletildiğini söyledi.

Sydney genelinde yağışların etkisi azaldı

NSW Acil Servis Bakanı Steph Cooke, Sydney genelinde yağışların etkisinin azaldığını ama birçok bölgede sel seviyesinin hala yüksek riskli olduğunu bildirdi. Cooke, acil durum müdahale personellerinin gece boyunca kapı kapı gezerek halka tahliye kararını bildirdiğini dile getirdi.

Federal yardımlar yarın hazır olacak

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, selden etkilenenler için federal yardımların yarın hazır olacağını söyledi. Albanese, NSW'de dün yaklaşık 23 yerleşim yerinin "afet bölgesi" ilan edildiğini anımsatarak bu yardımın şimdiye kadar en hızlı kabul edilen ödeme olduğunu vurguladı.

Bunun, Mart 2021'den beri Sydney ve civarındaki bölgelerde yaşanan 4. yüksek riskli sel olduğunu dile getiren Albanese, bu felaketlerin, iklim değişikliğine karşı faaliyete geçilmesi gerektiğini gösterdiğini savundu.

Albanese, uzun vadeli çözüm arayışında olduklarını aktararak hükümetin göreve geldiği ilk gün ülkenin iklim değişikliğine karşı konumunu değiştirdiğini belirtti.

Ne olmuştu?

​​​​​​​Sydney'de şiddetli yağış ve sel baskını riskine karşı 3 Temmuz'da on binlerce kişiye yönelik tahliye emri verilmiş, kent sakinlerine gerekmediği sürece seyahat etmekten kaçınmaları çağrısı yapılmıştı.

New South Wales eyaleti dün yaklaşık 23 yerleşim yerini "afet bölgesi" ilan etmişti.

Sydney'de seller yüzünden 50 bin kişi tahliye edilecek

Avustralya’daki sel on binlerce kişiyi yerinden etti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)