BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSydney'de iki günde ikinci saldırı!----

Sydney'de iki günde ikinci saldırı!

Sydney'de iki günde ikinci saldırı!
15 Nisan 2024 - 14:35 www.finansgundem.com

Cumartesi bir AVM'de 6 kişinin öldüğü bıçaklı saldırıdan sadece iki gün sonra Avustralya'nın Sydney kenti benzer dehşeti yaşadı. Saldırı kilisede gerçekleşti. Gazze ile ilgili vaaz veren Piskopos ağır yaralı. Bölge halkı öfkeli...


Avustralya'nın Sydney kenti yakınlarındaki bir kilisede vaaz veren Piskopos saldırıya uğradı. Vaaz sırasında yanına yaklaşan saldırganın bıçaklı hamlelerine hedef olan Piskopos Mari Emmanuel'in hayati tehlikesi sürüyor. Kilisedeki saldırıda başka yaralananlar da bulunurken olayın ardından kilise dışında toplanan binlerce kişi saldırıyı protesto etti.

Cumartesi günü bir AVM'de 5'i kadın 6 kişinin bıçaklanarak öldürülmesi, 12 kişinin yaralanmasından 48 saat geçtikten sonra bir kilisede piskopos ve kilisede ibadet eden birkaç kişi saldırıya uğradı.

Piskopos Mari Emmanuel, Sydney'in batısındaki Wakeley'de bulunan Christ The Good Shepherd Süryani Kilisesi'nde vaaz verirken bir saldırgan piskoposa doğru yürüdü ve elindeki bıçağı defalarca Piskoposa saplamaya başladı. .

Kilisenin YouTube sayfasında canlı olarak yayınlanan olayın dehşet verici görüntülerinde, saldırganın aniden darbeler savurduğu ve piskopos Emmanuel'in şaşkınlık içinde olduğu, kilisede ibadet eden cemaatin, saldırganı etkisiz hale getirmek için üzerine atladığı görülüyor.

Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Yaralılar arasında 60'lı, 50'li, 30'lu ve 20'li yaşlarda olduğu düşünülen dört erkek bulunuyor.

Piskoposun hayati tehlikesi devam ediyor. Saldırgan da polis tarafından gözaltına alındı. 

Saldırının duyulmasının ardından binlerce kişi kilisenin önünde toplandı. Sloganlar atarak saldırıyı protesto eden öfkeli kalabalık güçlükle sakinleştirildi.

IRAK DOĞUMLU BİR SÜRYANİ

1958'de Irak'ta dindar bir Hıristiyan ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve daha sonra taşındığı ABD'de 1981'de papaz olarak atanan Emmanuel, 1984'te Chicago, Illinois'deki Mar Gewargis Katedrali'nde (St. George Katedrali) bir rahip oldu.

Mar Emmanuel, Süryanice çalışmaları alanında doktora derecesini 2015 yılında Toronto Üniversitesi'nden aldı. 

3 Haziran 1990'da Emmanuel Rehana Yosip, Mar Emmanuel Yosip adını alarak Mar Dinkha IV tarafından Kanada Piskoposu olarak kutsandı.

RENKLİ BİR ŞAHSİYET

Piskopos olarak Mar Emmanuel, Orta Doğu'da zulüm gören Hıristiyanların içinde bulunduğu kötü durumun farkındalığında olan bir aktivist.

AŞI VE KARANTİNA KARŞITI İDİ

Rahip Emmanuel, Pandemi döneminde aşı ve karantina karşıtı açıklamalarıyla tepkilere hedef olmuştu.

Filistin yanlısı görüşleriyle de tanınan Rahip Emmanuel, vaazlarında sık sık terör örgütü DEAŞ aleyhine konuşmalar da yapıyordu. 

GAZZE'DEKİ İSRAİL ZULMÜNÜ ANLATIYORDU

Rahip Emmanuel, saldırıya uğradığı vaazında Gazze'de özellikle çocukların uğradığı zulüm ile ilgili konuşuyordu. 

"DERSİMİZ KARDEŞLİK" DEDİĞİ SIRADA DARBELER GELMEYE BAŞLADI

Piskopos Emmanuel Arapça olarak verdiği vaazda "Dersimiz kardeşlik" dediği anda saldırganın  saldırısına hedef olmaya başladı. 

Avustralya'daki AVM'de bıçaklı saldırı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)