BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSüveyş Kanalı kazası krize döndü----

Süveyş Kanalı kazası krize döndü

Süveyş Kanalı kazası krize döndü
23 Mayıs 2021 - 14:42 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz mart ayında karıştığı kaza sebebiyle Süveyş Kanalı'nda karaya oturan ve deniz trafiğine engel olan The Ever Given gemisinin sahipleri, kanal yönetiminin geminin alıkonulması ve tazminat talebi konusunda haksız olduğunu öne sürdü

Süveyş Kanalı Yönetimi (SCA), kazaya karışan söz konusu geminin sahibi Japon firma Shoei Kisen'den geçtiğimiz günlerde 916.5 milyon Amerikan Doları tazminat talep etmişti.

Dünyanın en büyük konteyner gemilerinden biri olan The Ever Given'ın sahibi olduğu Shoei Kisen firmasının bir avukatı yaptığı açıklamada, kusurlu tarafın kanal yönetimi olduğunu belirterek, SCA'nın kötü hava koşullarında geminin su yoluna girmesine izin verdiği için hatalı olduğunu öne sürdü.

Cumartesi günü söz konusu geminin alıkonulmasıyla ilgili İsmailia Ekonomi Mahkemesi'nde bir duruşma gerçekleştirildi. Davada SCA mali açıdan zararının ödenmesini talep ederken, Shoei Kisen firmasıysa suçlu bulunmaları haline temyize başvuracaklarını ve geminin alıkonulmasının hukuki dayanağı olmadığını belirtti.

The Ever Given gemisi 100 bin dolar tazminat istiyor
Mahkemede geminin telsiz kayıtları dinlenirken, SCA pilotlarıyla kanalın kontrol merkezi arasında anlaşmazlıklar yaşandığı ortaya çıktı. Shoei Kisen firması avukatları, ayrıca geçiş esnasında The Ever Given'ın boyutlarına uygun iki römorkun gemiye eşlik etmesi gerektiğini, ancak bu hizmetin kanal yönetimi tarafından sağlanmadığını ifade etti.

Avukatlar karaya oturan gemiyi kurtarma operasyonunun denizcilik kurallarına aykırı bir şekilde yapıldığını da savunmalarına ekledi.

Bunun yanında, Shoei Kisen avukatları firmaya ait geminin hukuksuz bir şekilde alıkoyulduğunu iddia ederek kanal yönetiminden 100 bin dolar tazminat talep etti.

Kaza sebebiyle 6 gün boyunca Süveyş Kanalı kapandı
Dünyanın en büyük konteyner gemilerinden biri olan The Ever Given, 23 Mart'ta sert rüzgar ve akıntı sebebiyle Süveyş Kanalı'nda 6 gün boyunca karaya oturarak her iki yöndeki deniz trafiğini kapamış ve birçok firmanın ticari faaliyetlerini aksatmıştı.

SCA ise bu olay sonrası The Ever Given'ı alıkoyarak, gemiyi kanalın iki bölümü arasındaki bir gölde tutmaya devam ediyor.

Süveyş Kanalı'na 'Ever Given' ayarı: Genişletilecek

Süveyş Kanalı'nı tıkayan firmadan 900 milyon dolar istendi

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.23 Mayıs 2021 15:37

    GEMI SAHIPLERI HAKLI YER HIZMETLERİNI SUNANLAR FIRTINALI HAVADA GEMİNİN KANALA GİRMESİNE IZİN VERMİSLER YER HIZMETİ SUNANLAR GEMI SAHİPLERİNİN ZARARLARINI MASRAFLARINI TAZMINAT OLARAK ÖDEMELİDİR