BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSuudi Arabistan'da yine bir ilk yaşandı----

Suudi Arabistan'da yine bir ilk yaşandı

Suudi Arabistan'da yine bir ilk yaşandı
13 Eylül 2019 - 08:27 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan yönetiminde kadınlar yıllardır toplumsal yaşamla ilgili birçok yasak ve kısıtlama ile karşı karşıya yaşıyorlar. İşte bu zorlu mücadelenin kahramanlarından biri olan Mashael el-Jaloud...

Suudi Arabistan’da geçen yıl kadınların otomobil kullanma yasağı kalkmıştı. ‘Veli’ izni olmadan yurt dışına çıkma yasağı da geçen ay sonlandırılmıştı. Çarşaf ve peçe giyme zorunluluğu olan kadınlar, son aylarda bu yasağı delmeye başladı. Fransız AFP ajansı, başkent Riyad sokaklarında başı açık ve çarşaf giymeden dolaşan aktivist kadınları görüntüledi.

BİR KAÇ SANİYELİĞİNE DE OLSA...

Kendilerini ‘özgürlük direnişçisi’ olarak tanımlayan o kadınlar her gün dışarıda başı açık gezdikleri birkaç saniyelik görüntülerini sosyal medyada paylaşarak dikkat çekmeye çalışıyor. O aktivistlerden biri olan insan kaynakları uzmanı Mashael el-Jaloud (33) “Artık ben hayatımı özgür yaşamak istiyorum. Kimsenin ne giyeceğimi söylemesine ihtiyacım yok” diyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM13 Eylül 2019 13:22

    Bu tür görüntülerle neyi anlatıyorlar.Kaçıncı yüzyıla gelmişiz ve hala birtakım şeyleri dünyaya modernlik ve açılım olarak gösteriyorlar.Bunlara basında bile yer verilmemeli.Hatta kaşıkçı cinayetini işleyecek kadar  kelime bulamıyorum bu ülke yönetimleriyle diyaloglar dahil tümüyle askıya alınmalı idi.Bunun yanında İslam dünyası ve coğrafyasını abd gibi terör destekçisi bir ülkeye fada eden,SATAN,İslamlıkla,ahlakla,din ile yakından ilgisi bulunmayan bu yönetimlere tüm İslam dünyası gereken dersleri vermelidir. Maalesef al birin vur ötekine,orta-doğu İslam coğrafyasındaki tüm ülkeler aynı yapı ve çizgideler.