BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSusuzluk riskine dikkat!----

Susuzluk riskine dikkat!

Susuzluk riskine dikkat!
20 Temmuz 2014 - 07:39 www.finansgundem.com

Birkaç gündür havalar yağışlı olsa da susuzluk riski çok yüksek

Türkiye genelinde baraj seviyeleri alarm vermeye devam ediyor. Bazı şehirlerde su kesintileri başladı bile. İstanbul’daysa musluktan akan suların kokmaya başlaması tüketicilere ilk uyarıyı yaptı. Bunda her ne kadar mevsimlerdeki değişimler etkili olsa da bireysel kullanımdaki yanlışlıklar bizi susuz kalacağımız günlere yaklaştırıyor. Günlük hayatta su tasarrufu için alınacak en ufak önemler, susuz kalacağımız zamanlara daha fazla uzaklaşmamızı sağlayacak. Burada da teknoloji yardıma koşuyor ve geliştirilen ürünler su tasarrufunu en üst seviyeye çıkarıyor.
Günlük hayatta su tasarrufu sağlayacak teknoloji ürünlerinin arasında çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve sensörlü musluklar bulunuyor.  Geliştirilen yeni nesil sprayler otomobillerin susuz bir şekilde temizlenmesini sağlıyor.

Artema Aquasee

Su tasarrufu yapabilmek için en önemli ürünlerinden biri sensörlü musluklar. Elektrikle çalışan bu modeller, ‘fotosel’ teknolojisiyle sadece elin musluğa yaklaştırılmasıyla çalışıyor. Böylece diş fırçalarken veya yüz yıkarken, suyun gereksiz harcanmasının önüne geçiliyor.
Fiyat: 780 TL

Bosch ActiveWater Eco

Elde bulaşık yıkamak günde ortalama 85 litre su harcanmasını sağlıyor. Ancak bulaşık makineleri elde yıkamaya göre bu rakamı yaklaşık en az 10 kat düşürebiliyor. Bosch’un ürettiği A++ sertifikalı bu modelse tek bir yıkamadaki su tüketimini 6 litreye kadar indirmeyi başarıyor.
Fiyat: 2000 TL

LG F12B8TDP5

Sıradan bir çamaşır makinesi bir çalıştırma yaklaşık 180 litre civarında su harcarken bu rakam ‘A+++’ sertifikasına sahip modellerde neredeyse üçte bir oranında düşüyor. Bu modellerden birini üreten LG, 8 kilogramlık kapasiteye sahip olan modelde tüketicilerin sudan tasarruf etmesini sağlıyor. 

Meguiars Susuz yıkama

Suyun en gereksiz harcandığı yerlerden bir diğeri otomobillerin yıkanması sırasında gerçekleşiyor. Su kullanılmasa bile litrelerce su israf edilebiliyor. Bunun önüne geçmek isteyen Meguiars, otomobillerin susuz yıkanabilmesini sağlayan ürünlerini tüketicilere sunuyor.
Fiyatı: 70 TL

AQUS Greywater

Tasarruf konusunda geri dönüşüm sistemleri dikkat çeken ürünler arasında. AQUS şirketinin ürettiği ‘greywater’ adındaki sistem musluk suyunu depolayarak, klozetlerde kullanılmasını sağlıyor. Tüketicilere yüzde 80 oranında sifon suyundan tasarruf etmesini sağlayan bu sistem, elektrikle çalışıyor.

Fiyatı: 1000 TL  

160 ton
Dört kişilik ailenin bir yıllık su tüketimi
 
80 ton
Teknoloji kullanımıyla tasarruf edilecek su miktarı

320 TL
Yılda 4 kişilik bir ailenin su tasarrufu

%50
A+++ makinelerle yaklaşık su tasarrufu oranı

%70
Fotoselli musluklarla su tasarrufu oranı
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)