BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriyeli çocuk işçi iddiası iftira----

Suriyeli çocuk işçi iddiası iftira

Suriyeli çocuk işçi iddiası iftira
02 Şubat 2016 - 08:44 www.finansgundem.com

Tekstil sektörü, H&M ve Next'e üretim yapan firmalarda Suriyeli çocuk işçi çalıştırıldığına ilişkin haberlere isyan etti...

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, H&M ve Next'e üretim yapan firmalarda Suriyeli çocuk işçi çalıştırıldığına ilişkin haberlerin Türkiye'nin rakipleri tarafından kasıtlı çıkarıldığını belirterek, bu kurgu habere imza atanları kınadıklarını söyledi. Tanrıverdi, çocuk işçi çalıştırılmasının kanunen mümkün olmadığını, H&M ve Next'in de bunu kabul edebileceklerine inanmadığını söyledi. 

Denetim uzakdoğu'dan iyi
Tanrıverdi, şöyle devam etti: "Uluslararası markaların hepsi çok fazla denetim yapıyorlar. Bu firmalar, Uzakdoğu’daki üreticilere kıyasla Türkiye’de çok daha aşırı denetim mekanizmaları uyguluyorlar. Bu denetimlerde en ufak bir problem tespit edildiğinde üretici firmalarımız bir daha o markalara ihracat yapamıyorlar. Türkiye’de 35 bin konfeksiyon üreticisi var. Bunların 14 bini ihracat yapıyor."
İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle de, Türk tekstil sektörünün son zamanlarda bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu haberlerin Türkiye’ye karşı yapılmış planlı operasyonun parçası olduğunu belirten Gülle, şöyle konuştu:
"Bu tür iddialar 90’lı yıllarda kaldı. Türkiye bu konuları çoktan aştı. Dünya standartlarında, kaliteli ürünler ürettiğimiz için AB bizi tercih ediyor. Ucuz işçi için değil. Bu haberler tam bir karalama kampanyasıdır" dedi. 

Çamur at izi kalsın 
Tanrıverdi, çocuk işçi çalıştırma konusunda kim isterse bilgi vermeye hazır olduklarını bildirerek, "Biz,14 bin ihracatçı firmamızı tek tek gezdirmeye hazırız. Çamur at izi kalsın yöntemiyle Türkiye'nin lider ihracat sektörüne zarar vermeyi amaçlayanları kınıyorum" dedi.

Independent ne iddia etti? 
İngiliz Independent, İngiltere'nin iki büyük giyim markası Next ve H&M'in, Türkiye'de kendilerine üretim yapan tekstil atölyelerinde Suriyeli çocukların çalıştırıldığını kabul ettiğini iddia etti. Bunun üzerine konu tartışılmaya başlandı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)