BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye offline oldu----

Suriye offline oldu

Suriye offline oldu
08 Mayıs 2013 - 09:30 www.finansgundem.com

Google ve diğer küresel Internet şirketlerin verilerine göre, Suriye'nin dış dünya ile Internet bağlantısı kesildi

Google'ın  şeffaflık raporu, iki yıldır iç savaş yaşayan Suriye'den Google servislerine bağlantı trafiğinin dün TSI 2200'den kısa bir süre önce tamimiyle kesildiğini gösteriyor.
Google'ın özgür ifade alanı yöneticisi Christine Chen, "Aynı şeyi daha önce iki kez yaşadık. Suriye'de Kasım'da da oldu. Bir de Arap Baharı sırasında Mısır'da meydana geldi" dedi.  Uzmanlar, bu tür bir kesintinin nedenini, sorumluluk üstlenen bir taraf ortaya çıkmadıkça öğrenmenin mümkün olmadığını söylüyorlar. Google verileri trafik kesintisinin sadece Suriye'yi kapsadığını ve ülkenin tümünde geçerli olduğunu gösteriyor.     
Her cihazın kurduğu bireysel iletişim olan IP adresleri  coğrafi bölgelere göre belirlenmiş olduğundan ve ülkedeki Internet hizmet sağlayıcıları üzerinde devlet denetimi nedeniyle, bir ülkede Internet erişimini tümüyle kesmek mümkün olabiliyor.
Küresel Internet trafiğini denetleyen ABD şirketi  Renesys'in baş teknoloji yetkilisi Jim Cowie Reuters'e e-posta yoluyla yaptığı açıklamada,  "Kesinti çok çabuk gerçekleşti, tüm dünyada izlendi ve (bir-iki teknik istisna hariç) Suriye'nin tümünde etkili oluyor" dedi. Başka uzmanlar da Suriye'deki web sitelerinin büyük çoğunluğuna erişimin kesildiğini bildirdiler. OpenDNS altyapı hizmetleri teknoloji yetkilisi Dan Hubbard, "Kesinti, Suriye'yi fiilen dünyanın geri kalanıyla iletişimden  mahrum etmiştir. Ülke içinde İnternet iletişiminin var olup olmadığı  bilinmiyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)