BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSuriye haberleriyle düşüyor!----

Suriye haberleriyle düşüyor!

Suriye haberleriyle düşüyor!
10 Eylül 2013 - 15:42 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları Rusya'nın krize çözüm oluşturabilecek önerisini Suriye'nin kabul etmesinin ardından düşüşünü 2. güne taşıdı

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'nin Suriye'nin Rusya tarafından yapılan kimyasal silahlarını teslim etmesi çağrısına olumlu yanıt vermesinin, ABD'nin saldırı endişelerini azaltması ve Ortadoğu petrol ihracatı endişelerini sakinleştirmesiyle düşüşünü 2. güne taşıdı.
Petrol vadelileri New York işlemlerinde, Interfax'ın haberine göre Suriye'nin Dışişleri Bakanı Velid El-Muallim Rusya'nın silahsızlanma önerisini kabul etmesinin ardından, kayıplarını genişleterek yüzde 1.6'ya varan düşüşler yaşadı. Başkan Barack Obama, NBC News ile gerçekleştirdiği bir röportajda Rusya'nın Suriye'ye kimyasal silahlarını teslim etme çağrısının "potansiyel olarak pozitif bir gelişme" olduğunu belirtti. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) bugün, petrol piyasalarının herhangi bir acil stok arzına ihtiyaç duymayacak kadar yeterli seviyede olduğunu söyledi.
Stuttgart'ta bulunan Landesbank Baden-Wuerttemberg analistlerinden Frank Klumpp, "Genel kanı Suriye sorununda diplomatik bir çözüm üretileceği yönünde. Bu petrol piyasaları için iyi bir durum, çünkü savaş piyasalar için bir tehdit oluşturur" dedi.
Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı 2.05 dolara varan düşüşlerle 107.47 dolar ile 5 Eylül'den bu yana en düşüğü görmesinin ardından Londra saatiyle 13:06'da New York Mercantile Exchange'de 107.73 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 22 üzerinde gerçekleşti.
Ekim vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 1.91 dolarlık düşüşle 111.81 dolar oldu ve 27 Ağustos'tan bu yana en düşüğe geriledi. Brent petrol ve WTI petrol arasındaki fark 4.65 dolar olarak gerçekleşti. Fark dün 4.20 dolara kadar daralarak 19 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye inmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)