BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSudan'da protestocuların sevinci kısa sürdü----

Sudan'da protestocuların sevinci kısa sürdü

Sudan'da protestocuların sevinci kısa sürdü
12 Nisan 2019 - 06:51 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir'in istifası için günlerdir meydanları dolduran protestocular, askeri yönetimin Beşir'i görevden alması üzerine sevinmişti. Ancak yeni yönetimin sokağa çıkma yasağı protestocuları öfkelendirdi

Sudan Savunma Bakanı Orgeneral Avad Muhammed Ahmed bin Avf'ın, Devlet Başkanı Ömer el Beşir'in görevden alındığını ve tutuklandığını açıklamasının ardından ülkede 1 ay boyunca akşam 22:00'den sabah 04:00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan etmesi protestocuları kızdırdı. Başkent Hartum'daki protestocular sokakları terk etmeyeceğini söylüyor.

Sudan'da aylardır süren hükümet karşıtı gösteriler sonucu Perşembe günü el Beşir ordu tarafından görevden alındı. Savunma Bakanı Orgeneral Avad Muhammed Ahmed bin Avf ve Korgeneral Abdul Murof Al-mahi, Askeri Geçiş Konseyi'nin liderleri olarak yemin etti.

Ancak göstericiler yeni kurulan Askeri Geçiş Konseyi'nin de aynı rejimin bir parçası olduğunu söyleyerek sokakları terk etmeyeceklerini belirtiyor.

Protestoların devam etmesi halinde ordu ile göstericilerin karşı karşıya gelmesi endişesi var.

BBC Dünya Servisi'nin Afrika editörü Will Ross da ordu içindeki farklı grupların ve milislerin birbirlerine yönelik güç mücadelesine girmesi tehlikesinin de bulunduğuna dikkat çekiyor.

Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliği ülkede itidal çağrısı yaptı.

SEVİNÇ KISA SÜRDÜ

75 yaşındaki el Beşir'in tutuklandığının açıklanması ardından sokaklarda yaşanan sevinç havasının kısa sürdüğü, sokak gösterilerini düzenleyenlerin protestocuları Genelkurmay Başkanlığı önünde oturmaya çağırdığı belirtiliyor.

Protesto eylemlerini düzenleyen ana örgütlerden birisi olan Sudan Profesyoneller Birliği'nden (SPA) Sara Abdulcelil "Yapmamız gereken şey mücadeleye ve barışçıl direnişe devam etmek" dedi.

Göstericilerin Askeri Konsey için de el Beşir'e attıklarına benzer sloganlar attıkları bildiriliyor. (BBC Türkçe)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halk12 Nisan 2019 07:41

    El Beşir katili iki milyona yakın vatandaşını öldürmüştü. Basit bir sonu olmamalı, ibretlik bir sonu olmalı. Tüm diktatörler için aynı sonu versin Allah.