BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaStiglitz: Avrupa'da kriz bitmedi----

Stiglitz: Avrupa'da kriz bitmedi

Stiglitz: Avrupa'da kriz bitmedi
23 Aralık 2013 - 07:01 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Stiglitz, Euro Bölgesi'nde en kötünün geride kalmadığını düşünüyor

Avrupa 2008'den bu yana borç krizini atlatmak için birçok politika deniyor. Bazı ekonomistler, bu politikalara ilişkin pozitif bir tablo çizse de, Columbia Üniversitesi profesörü ve Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz bu görüşü desteklemiyor.

Project-Syndicate’te bir makale kaleme alan Stiglitz, yalnızca aşırı iyimser birinin, üzerinden 3 sene geçen Euro Bölgesi’ndeki borç krizinde en kötünğn geride kaldığını söyleyebileceğini yazdı.

Avrupa'da kişi başı milli hasıla ve işsizlik oranı gibi kalemlerin hala 2008 seviyesinin alında olduğuna vurgu yapan ABD Başkanı Bill Clinton dönemi Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı olan ve Dünya Bankası Başekonomisti Stiglitz, şimdiki tempo ile Avrupa'da ekonomik iyileşme sürecinin 10 yılda tamamlanabileceğini ve ardından normalleşme sürecine geçilmesini beklemenin gerekeceğini savundu.

Stiglitz, Fed’in, gelecek yıllarda ABD’de uzun süreli yüksek işsizlik rakamlarının, ülkenin GSYH’sını negatif olarak ciddi şekilde etkileyeceğine işaret eden son çalışmasına dikkat çekerek, Avrupa’daki işsizliğin, ABD’nin yüzde 40 üzerinde olduğunu belirtti.

ABD Merkez Bankası’nın çalışmasının, Avrupa'yı gerçekten kötü bir dönemin beklediği anlamına geldiğinin altını çizen Stiglitz, “Hepsinden öte Euro Bölgesi’nde temel reformlar yapılmasına ihtiyaç var” dedi.

Stiglitz, Avrupa'da, bankacılık birliğinin tesis edilmesi, sanayi politikasının geriden gelen ülkelere yarayacak bir şekilde revize edilmesi ve kemer sıkma yerine büyüme odaklı politikalar izlenmesi öncelikli adımlar arasında olması gerektiğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)