BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStellantis'in 6 aylık geliri 98,4 milyar euro seviyesine ulaştı----

Stellantis'in 6 aylık geliri 98,4 milyar euro seviyesine ulaştı

Stellantis'in 6 aylık geliri 98,4 milyar euro seviyesine ulaştı
29 Temmuz 2023 - 12:11 www.finansgundem.com

Stellantis, 2023'ün ilk yarısında net gelirlerini 98,4 milyar euro seviyesine yükseltti.

Stellantis, güçlü büyüme trendini 2023'ün ilk yarısında da yeni rekorlarla devam ettirerek yılın ilk yarısında net gelirlerini 98,4 milyar euro seviyesine yükseltti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Stellantis, yılın ilk yarısıyla ilgili finansal verilerini duyurdu.

Güçlü büyüme trendini yılın ilk yarısında da yeni rekorlarla devam ettiren Stellantis, ağırlıklı olarak daha yüksek teslimat adetlerine bağlı olarak net gelirini, 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 12 artırarak 98,4 milyar avro seviyesine çıkardı.

Düzeltilmiş faaliyet gelirini (AOI) 2022 yılının ilk yarısına oranla yüzde 11 artıran Stellantis, 14,1 milyar avroluk gelire ve yüzde 14,4 seviyesinde güçlü bir marja ulaştı.

Şirketin artan satış performansı, karını da ciddi oranda etkiledi. Buna göre, Stellantis, 2022'nin ilk yarısına kıyasla net karını yüzde 37 artışla 10,9 milyar avro seviyesine yükseltti. Endüstriyel serbest nakit akışını da geçen yılın aynı dönemine göre 3,3 milyar avro artıran Stellantis, 8,7 milyar avroya ulaşmış oldu. Şirket, 2023'ün ilk yarısında 0,7 milyar avro hisse geri aldı ve açıklanan 1,5 milyar avro hisse geri alım programını da 2023’ün sonundan önce tamamlamayı planlıyor. Şirketin ortaya koyduğu bu rekor sonuçlar, Stellantis’in "Net 0 Karbon" dönüşümüne giden sürdürülebilir bir yolu yönetmek için sürekli stratejik yatırımlara olanak tanıyor.

Stellantis’in kapsamlı elektrikli mobilite yatırımı da meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Stellantis, global BEV (batarya elektrikli araç) ve LEV (düşük emisyonlu araç) satışlarını sırasıyla yıllık yüzde 24 artışla 169 bin adede ve yüzde 28 artışla 315 bin adede yükseltmeyi başardı. Bu sonuçlarla Stellantis, EU30 genel BEV satışlarında üçüncü, LEV satışlarında ABD pazarında ikinci sırada yer aldı.

"2023 için iyi bir konuma sahibiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stellantis Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Tavares, bu yılın ilk yarısındaki üstün performanslarının, uzun vadeli sürdürülebilirliklerini ve Dare Forward 2030 planlarının hedeflerini gerçekleştirme sürecini desteklediğini belirterek, "Şirketi dış zorluklardan korurken tavizsiz dönüşüm yolculuğumuza başlamak için tüm çalışanlarımızın ortak çabası ve açık fikirliliği gerekiyor. Her bir çalışanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum ve ekiplerin birden fazla boyutta hizmet verdiğini söylemekten gurur duyuyorum. 2023’ün kalanı ve sonrası için iyi bir konuma sahibiz." ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, Stellantis N.V., 14 ikonik markası ile elektrikli ve yazılım odaklı araçlara geçiş yaparken, uygun maliyetli bir ürün gamı ile güçlü büyümesini sürdürüyor. Net gelir, AOI ve net karda yeni rekorlar kırarak birden fazla eksende değer yaratmaya devam eden Stellantis, zorlu iş ortamına rağmen Dare Forward 2030 taahhütlerini verimli ve adanmış bir şekilde 3 temel kavrama odaklanarak başarıyla yerine getiriyor.

Stellantis'ten rekor sonuç

 

Stellantis CEO'sunun maaşı ülkede kriz çıkardı

 

Alternatif Bank'tan 1.13 milyar TL kâr

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)