BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemS&P'nin uyarılarına Bakan'dan yanıt!----

S&P'nin uyarılarına Bakan'dan yanıt!

S&P'nin uyarılarına Bakan'dan yanıt!
22 Kasım 2013 - 12:18 www.finansgundem.com

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Standard & Poor's'un Türkiye'ye yönelik uyarılarını değerlendirdi

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, NTV/CNBC-e ortak yayının Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı. Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un (S&P) Türkiye’nin kredi notunu teyit etmesini değerlendiren Ergün, kuruluşun uyarılarının hükümet olarak üzerinde durdukları konular olduğunu söyledi.

Ergün, "S&P'nin işaret ettiği noktalar bizim de bütün çalışmalarımızda üzerinde durduğumuz konular. Cari açık meselesi, cari açığın nitelikli finansmanı meselesi bizim de hem Orta Vadeli Program'da, hem de politika çalışmalarında üzerinde durduğumuz konu. Bugün notun teyit edilmesini normal bir gelişme olarak değerlendiririz" dedi. S&P, "Seçimden bağımsız mali/para politikası ve dengeli büyüme not artışı getirebilir" ifadesini kullanırken "Kredi artışı sürer, cari açık ve borç maliyeti artarsa not indirimi düşünülebilir" uyarısında bulunmuştu.

HAK ETTİĞİMİZ NOTLARI ALMADIK
Ergün kredi derecelendirme kuruluşlarının genel olarak Türkiye'ye hak ettiği notları vermediklerine inandıklarını belirtti. Sanayi Bakanı, "Bugün baktığımızda hem ekonomik gelişmeler hem de siyasi istikrar olarak çok kötü durumda olan birçok ülkeye daha yüksek notlar veriliyor" diye devam etti.

ÖZEL BİR UYARIYA İHTİYAÇ OLDUĞU KANAATİNDE DEĞİLİ
Bugün gelen karar için böyle bir değerlendirme yapmadıklarını ifade eden Ergün, "Cari açık meselesi zaten bizim dikkat ettiğimiz meseledir. Özel bir uyarıya ihtiyaç olduğu kaanatinde değilim. Zaten bizim özenle üzerinde durduğumuz bir konu olarak önümüzde durmaktadır" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)