BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSPK'dan flaş inceleme kararı----

SPK'dan flaş inceleme kararı

SPK'dan flaş inceleme kararı
11 Haziran 2013 - 08:00 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan'ın işaret ettiği spekülatörler için SPK, inceleme başlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ümüğünü sıkacağız" dediği spekülatörler için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da düğmeye bastı. Sabah'ın haberine göre, faiz lobisinin hükümete karşı başlattığı operasyon kapsamında borsayı düşürmek ve ekonomide dalgalanma görüntüsü vermek isteyen spekülatörler için ön inceleme başlatıldı. Spekülatörlerin borsayı düşürme hedeflerine ilişkin ilk tespitler de yapıldı.
FAİZİ YÜKSELTİYORLAR
Edinilen bilgilere göre, spekülatörler, Başbakan Erdoğan her açıklama yaptığında "para çıkışı" dedikodusuyla borsayı düşürüyor. Açıklamaların ardından da "Erdoğan sert konuştu borsa yine düştü" algısı oluşturmayı hedefliyorlar. Bu algıyla ekonominin kırılgan hale geldiği izlenimi verilerek, faizlerin yükselmesi sağlanıyor.
PARA ÇIKIŞINA MERCEK
SPK, Başbakan'ın faiz lobisi çıkışından sonra başlattığı inceleme kapsamında, borsadaki para çıkışlarını mercek altına aldı. Para çıkışları ve spekülatörler arasında bağlantı bulunursa yaptırımlar devreye girecek. Spekülasyonların kullandıkları argümanlar büyük önem taşıyor.
NEDEN DAHA ÖNCE OLMADI?
Türkiye'de daha önce de büyük eylemler yapılmasına rağmen borsanın düşmediği belirtiliyor. Borsanın 100 bine çıkmasının beklendiği bir ortamda protestoların borsa üzerinde bu kadar etkili olması spekülasyon olasılığını artırıyor.
PİYASA GEÇEN HAFTA DALGALANDI
Borsa geçtiğimiz haftaya yüzde 10.5'luk değer kaybıyla başlamıştı. Borsa İstanbul, geçen hafta dalgalı bir seyir izlemişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)