BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSpaceX duyurdu: Baz istasyonları tarihe karışıyor!----

SpaceX duyurdu: Baz istasyonları tarihe karışıyor!

SpaceX duyurdu: Baz istasyonları tarihe karışıyor!
12 Ekim 2023 - 17:09 www.finansgundem.com

SpaceX, yeni bir özellik olan "Starlink Direct to Cell" hizmetini tanıtarak, artık internet bağlantısı olmayan bölgelerde bile akıllı telefonlarla arama yapabilme, mesaj gönderebilme ve internete bağlanabilme imkanı sunduğunu açıkladı.


SpaceX, uydu aracılığıyla akıllı telefonlara hücresel bağlantı sunmayı planlayan "Starlink Direct to Cell" hizmetini tanıtmak için yeni bir web sayfası yayınladı.

"GÖKYÜZÜNÜ GÖREBİLDİĞİNİZ HER YERDE"

SpaceX'in tanımına göre, Direct to Cell, "Gökyüzünü görebildiğiniz her yerde mevcut LTE telefonlarla çalışır. Donanım, aygıt yazılımı veya özel uygulamalarda herhangi bir değişiklik gerekmez ve metin, ses ve veriye sorunsuz erişim sağlar."

Böylelikle şebeke olmayan yerlerde de kullanıcılar küresel bağlantı sağlayarak, mesajlaşma ve arama imkanından faydalanıyor.

KAZA ALGILAMA ÖZELLİĞİ

Uydu bağlantısı son yıllarda akıllı telefonlar için büyüyen bir trend oldu.

Apple geçtiğimiz yıl telefonlarına, iPhone 14 ve daha yeni cihazların acil durumlarda uydu aracılığıyla sınırlı mesaj ve konum bilgisi göndermesine olanak tanıyan bir Acil SOS özelliği ekledi.

Ayrıca şirket kaza algılama özelliği sayesinde trafik kazalarının ardından şebeke olmasa bile uydu üzerinden ilk yardım ekipleriyle konum bilgisi paylaşabiliyor. Böylelikle kazazedelere daha erken müdahale imkanı doğuyor

UYDU ÜZERİNDEN İLK ARAMA YAPILDI

Bu arada AT&T destekli hücresel uydu şirketi AST SpaceMobile, geçtiğimiz ay bir akıllı telefondan 5G üzerinden ilk uydu aramasını gerçekleştirdiğini duyurdu. (NTV)

Elon Musk, Kırım'daki Starlink uydularını kapatıyor

 

ABD, Starlink'in askeri versiyonunu test etti

 

Musk onay aldı: İnsanlar üzerinde beyin çipi deneyleri başlıyor!

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)