BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P not artışının sebebini açıkladı!----

S&P not artışının sebebini açıkladı!

S&P not artışının sebebini açıkladı!
28 Mart 2013 - 09:39 www.finansgundem.com

Standard & Poor’s Türkiye’nin notunu bir kademe artışla BB+’ya çıkarmasıyla ilgili kurumdan detaylı açıklama geldi

CNBC-e yayınında sorularını yanıtlayan S&P analisti Eileen X. Zhang, “Not yükseltme dış göstergeler ve geçtğimiz 12 aydaki iç göstergelerin etkisinde oldu. Cari açıktaki azalma ve ihracatın beklenenden hızlı güçlenmesi ve mali hesaplardaki güçlenme not artışını etkiledi” dedi.
SİYASETİ EKONOMİYİ ETKİLEDİĞİ SÜRECE İZLİYORUZ
Zhang, kararın siyasi faktörlerle ilgisini, “Aslında değerlendirmemizi genel olarak Türkiye’deki tartışmalara bakarak gerçekleştirmedik. Aslında uzun vadede bakıldığında, bu siyasi gelişmeler ihracat ve ithalatı etkileyecektir” dedi.
Zhang, Türkiye’nin notunun yatırım yapılabilir seviyeye çıkmasının önümüzdeki 12 ayda izleneceğini belirtti. Notun yatırım yapılabilir seviyeye çıkmasında önümüzdeki dönemdeki seçimlerin etkisi büyük olacağını da sözlerine ekledi.
Zhang bundan sonra Türkiye ile ilgili olarak altı ayda bir gözden geçirme yapacaklarını ancak bunun altı ay sonra notun yeniden yükseleceği anlamına gelmediğini de söyledi. Zhang, Türkiye’nin yerel para biriminin iki yıldır yatırım yapılabilir seviyede görüldüğünü söyledi.
SEBEP EKONOMİ DEĞİL SİYASİ
Zhang , S&P olarak genellikle önce görünümü sonra notu değiştirdiklerini söyleyen analist bu kez politikanın değişebileceğini, Türkiye’nin notunun yatırım yapılabilir seviyeye çıkmasında ülkedeki ekonomik ve siyasi gelişmelerin etkisinin büyük olacağını söyledi.
S&P İLE YOLLAR AYRILMIŞTI
Türkiye ile S&P arasında Mayıs’taki not görünümü değişiminin ardından ilişkiler gerilmiş, resmi olarak anlaşma yenilenmemişti. S&P ise yine de Türkiye’yi notlamaya devam edeceklerini açıklamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)