BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P: Japonya'nın kredi notları BOJ'a bağlı----

S&P: Japonya'nın kredi notları BOJ'a bağlı

S&P: Japonya'nın kredi notları BOJ'a bağlı
10 Kasım 2022 - 08:14 www.finansgundem.com

S&P, Japonya'nın kredi notlarının BOJ'un politika değişikliklerine bağlı olabileceğini belirtti.

S&P Global Ratings, Japonya Merkez Bankası (BOJ) politikasının, ülkenin kredibilitesine karar vermede en önemli unsur haline gelebileceğini bildirdi.

S&P Global Ratings, merkez bankasının eyleminin yıllar içinde ilk ülke kredi notu değişikliğini tetikleme potansiyeline sahip olduğunu öne sürdü.

Kredi analisti Kim Eng Tan, "Politika değişikliklerinin veya politika değişikliklerinin olmamasının riskleri şu anda oldukça yüksek. Dolayısıyla, bu muhtemelen derecelendirme tetikleyicilerini belirleyebilecek en önemli faktördür." dedi.

Yen'deki düşüşün enflasyonu hızlandırmaya yardımcı olması nedeniyle BOJ'un on yıllık parasal teşvikini gelecek yıl geri çekmeye başlayabileceğine dair spekülasyonlar artıyor. Tartışma, merkez bankasının deflasyonun geri dönme tehdidini tamamen ortadan kaldırmak için sıkı durması mı yoksa daha yüksek fiyat artışını önlemek için musluğu sıkmaya mı başlaması gerektiğine odaklandı.

Görev süresi mart ayında sona erecek olan Başkan Haruhiko Kuroda yönetiminde BOJ, bu yıl traderlar tarafından sadece merkez bankasının kendisini korumak için tahvil alımlarını artırması için test edilen getiri eğrisi kontrol politikası aracılığıyla hükümet borçlanma maliyetlerini sınırlandırıyor. Japonya'nın kamu borcu, yıllık ekonomik üretimin %250'sinden fazlası ile gelişmiş ekonomiler arasında en yüksek olanıdır.

Tan, BOJ'un ne yapması gerektiğini tartışmaktan kaçınırken, Japonya'nın kredi notları için fiyat düşüşlerinin riskinin, fiyat artışlarından daha ciddi olduğunu kaydetti ve "Deflasyon veya enflasyon riskinin daha yüksek olup olmadığına gelince, bu doğrudan BOJ'un ne yaptığına bağlıdır" dedi.

Fitch, Japonya'nın kredi notunu teyit etti

 

S&P, Japonya'nın kredi notunu teyit etti

 

Japonya'nın kredi notu kırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)