BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Hindistan'ın notunu teyit etti----

S&P Hindistan'ın notunu teyit etti

S&P Hindistan'ın notunu teyit etti
19 Ekim 2015 - 18:47 www.finansgundem.com

S&P, Hindistan’ın kredi notunu ve görünümünü teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Hindistan’ın kredi notunun ve görünümünün teyit edildiğini belirtti. 

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamaya göre, Hindistan’ın "BBB-" olan uzun vadeli ve "A-3" olan kısa vadeli kredi notu ile "durağan" olan not görünümü değiştirilmedi.

Açıklamada, "Politika yapımındaki iyileşmeler, Hindistan’ın ekonomik ve mali performans görümünü yükseltti.  Buna rağmen geniş çaplı bütçe açığı ve düşük düzeydeki kişi başı milli gelir seviyesi kredi profilinin gücünü azaltıyor" değerlendirmesinde bulunuldu. 

"Durağan" seviyede tutulan ülke görünümünün, Hindistan’ın kamu finansmanının bu yıl ya da gelecek yıl muhtemel bir not artışını garantileyebilecek şekilde iyileşmesine olan inancı ya da tam tersi parasal profilde not indirimine neden olabilecek bozulma ihtimalini yansıttığı dile getirildi.

S&P, Hindistan’ın ekonomisinin bu yıl sonunda yüzde 7,4 büyüyeceği öngörüsüne yer verilen açıklamada, "Hindistan’da hükümetin mevcut kamu borcu nedeniyle döngüsel mali politikaları uygulamasının zor olduğunu dikkate alıyoruz" görüşü paylaşıldı.

Açıklamada, Hindistan’ın ekonomik büyüme ivmesinin önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesinin beklendiğine dikkat çekilerek, ülkenin 2016 yılında yüzde 8,2, 2017 yılında ise yüzde 8,3 büyüyeceği tahmini de ifade edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)