BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P 500 endeksi rekor kırdı----

S&P 500 endeksi rekor kırdı

S&P 500 endeksi rekor kırdı
19 Eylül 2013 - 07:51 www.finansgundem.com

Fed'in tahvil alımlarını azaltmaktan kaçınması üzerine S&P 500 Endeksi rekora tırmandı

ABD Merkez Bankası'nın sürpriz bir şekilde tahvil alımlarını azaltmaktan kaçınmasının, 5 yıl önce teşviklerin başlamasından bu yana yüzde 155 oranındaki ralliden kazanan boğaları sevindirmesiyle Standard&Poor's 500 Endeksi rekora tırmandı.
Yatırımcıların temettü getirili hisselere yönelmesiyle kamu hizmet şirketleri, S&P 500 Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti. Newmont Mining Corp. ve Barrick Gold Corp. en az yüzde 8.2 primlenerek emtia şirketleri arasındaki kazançları devam ettirdi. Konut inşaatçıları endekslerinden biri Temmuz'dan bu yana en yüksek düzeyine tırmandı. FedEx Corp., kazançların beklentinin üzerinde gelmesi sonrasında yüzde 5 artış kaydetti.
S&P 500 Endeksi yüzde 1.2 kazançla 1,725.52 puana çıkarak, erken saatlerde yüzde 0.3'leri bulan kayıplarını geri aldı. Gösterge endeks 2 Ağustos'ta 1,709.67 puandan kaydettiği tüm zamanların en yükseğinin üzerine çıktı. Dow Jones Endeksi yüzde 1 artışla 15,676.94 puana yükseldi. ABD Hazine tahvilleri ve altın ralli yaparken, dolar değer kaybetti. Amerikan borsalarında yaklaşık 7.4 milyar hisse el değiştirdi.
Herkesin "afallamış" olduğunu dile getiren Wells Fargo Private Bank'ın yatırım genel müdür yardımcısı Erik Davidson, bu seviyelerdeyken hisse sahibi olmanın iyi olduğunu ve paranın bir süre daha özgür olacağını söyleyerek, "Her şey değerlemelere oynuyor" dedi.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke ve politika yapıcılar, artan borçlanma maliyetlerinin 4 yıllık büyümede yavaşlama sinyali vermesiyle rekor düzeydeki genişlemeden kaçındı. ABD Hazine tahvillerinin getirisi Mayıs'tan bu yana yükseliyordu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)