BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoylu: İçim cız etti, eyvah dedim----

Soylu: İçim cız etti, eyvah dedim

Soylu: İçim cız etti, eyvah dedim
12 Kasım 2016 - 19:01 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanı Soylu, şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün cenaze töreninde HDP grubundaki büyükelçiler için, “Terör örgütüne can suyu veriyorlar” dedi.

Sakarya Valiliğinde, Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk (35) için tören düzenlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, Mardin'de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen ve Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün yaptığı hizmetlerle ailesinin ve milletin yüz akı olduğunu belirterek, yetimin başını okşadığını bildirdi.

Safitürk'ün, ayrım gözetmeden bu ülkenin her insanına hizmet için zorlu ve şerefli bir görev üstlendiğini aktaran Soylu, "Ve görevi başında şehit olmuştur. Devletine, milletine, ailesine, eşine, çocuklarına, babasına, tüm akrabasına, her birine hakkıyla hizmet etmiştir. Bir mesai arkadaşı olarak Allah şahittir ki ben ondan razıyım ve inanıyorum ki milletimiz de ondan razıdır. İnanıyoruz inşallah Cenabı Allah'ta cennetiyle cemaliyle müşerref ederek, rızasını en yüksek katında gösterecektir. "

Birilerinin bu hizmetlerden ve gönül birliğinden rahatsız olduğunu vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"Devletin temsilcisinin devletin kaymakamının yüreği sevgiyle dolu bir babanın, bu millete yıllardır kandan ve gözyaşından başka bir şey vermediklerini, bu bölgeye hizmet götürmesinden rahatsız olanlar, yıllardır dağlara kaçırıp eşkıya yaptıkları çocukların, yetimlerin, başını okşayan, onlara oyun parkı yapan, onlara okul yapan, yıkılan okullarını neredeyse her biri çukura döndürülen yollarını tamir eden, bir güzel devlet görevlisi görmekten rahatsız olanlar, bu devletin güçlenmesinden, her vatandaşından gönüldaş olmasından, dünyanın egemen güçlerine karşı çıkıp, mazlumun yanında yer almasından rahatsız olanlar, şehit cenazelerinde o şehit ailelerimizin, o babalarımızın, analarımızın metanetinden rahatsız olanlar, bu milletinde cesaretinden, imanından rahatsız olanlar, işte onlar bize bu ihaneti yapmışlardır. Hain ve alçak bir saldırıyla benim bu kaymakamımı, kardeşimi, milletimizin bu şerefli evladını şehit etmişlerdir."

Safitürk'ün şehadetinden 3 gün önce beraber olduklarını anlatan Bakan Soylu, bu sırada gözyaşlarını tutamadı. Zaman zaman tekbir sesleri ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla sözü kesilen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"O büyükelçiler HDP'nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim. Terör örgütüne can suyu veriyorlar, terör örgütüne cesaret veriyorlar ama bir şeyi hem milletimiz hem dünya çok net anladı. Bugün bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanlar vekil, o gün koltuklarına oturanlar asildiler. Onlar bu toprakların çocukları değiller. Onlar bu toprakların değil, bu topraklara başka yerlerden talimat verenlerin ve efendilerinin orada adlarına oturuyorlardı.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)