BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoygun borcunu krediyle kapattı!----

Soygun borcunu krediyle kapattı!

Soygun borcunu krediyle kapattı!
25 Mart 2013 - 10:40 www.finansgundem.com

Oğulları bankayı soydu anne baba kredi çekip çalınan parayı geri ödediler...

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde yaklaşık 20 gün önce, bir banka şubesine giren Ü.N., oyuncak silah tehdidiyle güvenlik görevlisinin silahını ele geçirip soygun gerçekleştirerek, bankadan 26 bin 760 lira gasp etti.
Olay sonrası polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan Ü.N., çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf etti ve tutuklandı. Sabıkası bulunmayan Ü.N.'nin polise, alacağı cezanın önemli olmadığını, hasta olan 3 yaşındaki oğlunun tedavisi için tefeciden aldığı borcunu ödemesinin kendisi için yeterli olduğunu ve onların artık ailesine zarar verme riskinin kalmadığını söylediği öğrenildi. Ü.N. cezaevinde yatarken anne babası, bankadan kredi çekti. Aile, oğulları Ü.N.'nin bankadan soyduğu miktar olan 26 bin 760 lirayı avukatları Murat Ergün'e verdi. Avukat Ergün ise ailenin talimatıyla Ü.N.'nin soygunu gerçekleştirdiği bankaya gidip banka yetkililerine parayı teslim etti. Banka yetkilileri ise durum karşısında şaşkınlık yaşadı.
'PİŞMANLIKTAN FAYDALANABİLİR'
Avukat Ergün, "Türk Ceza Kanunu'na göre böyle bir suçta etkin pişmanlık hükümleri uygulanabilir. Etkin pişmanlık gereği, suçun sebep olduğu zararlar, dava açılmadan önce zarar görene verilmelidir. Bankaya gasbedilen parayı geri öderseniz etkin pişmanlık eylemini gerçekleştirdiğiniz için, ceza miktarında önemli indirim sağlarsınız" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)