BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞoygu: Sibirya finans ve endüstri merkezi olsun----

Şoygu: Sibirya finans ve endüstri merkezi olsun

Şoygu: Sibirya finans ve endüstri merkezi olsun
05 Ekim 2018 - 08:03 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Sibirya’da finans ve endüstri ‘başkentinin’ kurulmasını önerdi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu “Neizvestnaya Sibir” dergisine verdiği röportajda, Sibirya’da büyük bir finans ve sanayi merkezinin kurulması gerektiğini belirtti.

Şoygu'ya göre, böyle bir başkent, Sibirya ve Uzakdoğu bölgelerinin kalkınmasına da katkıda bulunabilir.

Röportajında, Çarlık ve Sovyet döneminde Sibirya ile Uzakdoğu bölgelerinin nasıl kalkındırıldığına da değinen Şoygu, Sibirya'nın demografik durumunun nüfusun bir bölümünün Rusya'nın Avrupa parçasındaki bölgesinden Ural bölgesine yerleştirilmesi sayesinde değiştirildiğini belirtti.

Şoygu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yerleşimcilere krediler verilerek, bazı vergilerden muaf tutuldu, ulaşımları ücretsiz hale getirildi. Ailelere arazi tahsisi dışında, bir inek ve bir de at verildi. Trans-Sibirya Yolu ile Çin Doğu Demiryolları'nın inşa edilmesi de insanları etkileyen bir başka faktör oldu".

Şoygu, tüm bu yapılanların güzel sonuçlar verdiğini ve o dönemlerde yaklaşık 5 milyon kişinin Sibirya'ya yerleştiğini söyledi.

Şoygu, Sovyetler döneminde Sibirya bölgesinin özellikle Norilsk, Dudinka, Komsomolsk na Amure, Kamçatka ve limanların inşasında çalıştırılan binlerce mahkum sayesinde kalkındığını da sözlerine ekledi.

Şoygu, İkinci Dünya Savaşı döneminde fabrikaların Sibirya'ya nakledildiğini, daha sonra komsomol projeleri döneminin başladığını, Krasnayar Aliminyum Fabrikası, Sayano- Şumenskaya Elektrik Santrali, Baykal-Amur Otoyolu'nun yapıldığını da hatırlattı.

Sibirya ve Uzakdoğunun kalkındırılmasının devam etmesi gerektiğini ifade eden Şoygu, "İnsanlar buraya nasıl çekilir? Her şeyden önce normal hayat şartlarının oluşturulmasıyla. Bana göre, bunun başka da bir yolu yok" dedi.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de benzer bir öneri sunmuştu. Putin, Uzakdoğu'nun ekonominin lokomotifi olacağını belirtmişti. Rusya'da ayrıca bölgenin ulusal kalkınma programı üzerinde de çalışılıyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika05 Ekim 2018 08:18

    Sibirya, savaş esirleri ve sürgün edilenlerin gidipte sağ dönmedikleri bir yer olarak biliniyor.

  • köfteci05 Ekim 2018 09:12

    şimdi sibiryada insanlar bir çok yere göre iyi yaşıyor bu çabalar sibiyayı çinlilere kaptırmamak için birde sibiryada insanlar moskovada ayrılmak istiyor çünkü moskova bir şey üretmeden sibiryanın tüm zenginliklerini kullanıyor ve oradaki insanlara bir şey bırakmıyor tıpkı bir koloni gibi