BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoy ağacı bilgisi sorgulamak isteyenler bunu sakın yapmayın----

Soy ağacı bilgisi sorgulamak isteyenler bunu sakın yapmayın

Soy ağacı bilgisi sorgulamak isteyenler bunu sakın yapmayın
16 Şubat 2018 - 15:57 www.finansgundem.com

E Devlet giriş üzerinden erişimi açılan soyağacı sorgulama sisteminde büyük yoğunluk devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, E Devlet giriş üzerinden ulaşılan soyağacı sorgulama işlemi için sabah saatleri itibariyle cevaplanan istek sayısının 8 milyonun üstünde olduğu açıklandı. Geçtiğimiz haftalarda erişime açılan bu sistemin ardından milyonlarca kişi turkiye.gov.tr adresine akın ederek alt üst soy ağacı bilgisini öğrenmek istiyor. E Devlet'e giriş yapan kişiler ilk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşler'i sekmesine girerek soyağacı görüntülemek için istekte bulunuyor. Daha sonra ise kişilerin soy bilgileri kayıtlı telefon numaralarına gönderiliyor.

BUNU SAKIN YAPMAYIN!

Dün sabah saatlerinden itibaren birçok kişi turkiye.gov.tr adresine giderek soyağacı bilgisini öğrenmeye başladı. Bazı vatandaşlar ise soyağacı bilgilerini tamamen açık bi şekilde sosyal medya hesaplarında paylaşmaya başladı. Bankalar yaptıkları uyarılarda hiç kimseyle anne kızlık soyadınızı paylaşmamanız için uyarı üstüne uyarı yaparken vatandaşların soyağacı bilgilerini açık bir şekilde sosyal medyada paylaşması kişisel veri güvenlikleri için tehlike oluşturuyor. Güvenliğiniz için soyağacı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SOYAĞACI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, E Devlet sistemi üzerinden soyağacı için cevaplanan istek sayısının 8 milyonun üzerinde bir rakam olduğu duyuruldu. İlerleyen saatlerde bu rakam arttıkça yeni açıklamalar bekleniyor.

E-DEVLET ALT ÜST SOY SORGULAMA SIRAYA KONACAK!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner alt üst soy ağacı öğrenme taleplerinin sıraya konulacağı açıklamasını gerçekleştirdi. Yani, e-Devlet alt üst soy ağacı bilgisi sorgulamak için günlük belirli bir kota açılacak, bu kota dolduğu takdirde vatandaşların soy ağacı sorgulama talepleri bir sonraki güne kaydırılacak. Vatandaşların sakin olur diye gece saatlerini beklediğini belirten Güner, askıya alınan uygulamayla ilgili "Toplamda 310 bin sorgulama çıktısı verildi. Böyle bir kapasitenin yürütülmesi imkânsız" dedi. Kapasite tespit çalışmaları yapıldığını kaydeden Güner, "Soy sorgulama için günlük belirli bir kota açacağız. 'Bugün bu kadar' diyerek ertesi güne aktaracağız" dedi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yapılan açıklama şöyleydi;

08.02.2018 tarihinde saat 14:00'da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2018 tarihi saat 02:00'e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bybferdi16 Şubat 2018 21:42

    Ben 53 dedeme kadar biliyorum burda 3 kuşak tan ötye geçmez . Ama bi çoğunun yalanıben azında ortaya çıktı hani şu Osmanlı torunu diye geçşnen göçmenler))))

  • :) 16 Şubat 2018 21:24

    internet bankacılığına giriyorsunuz. oradan Edevlete ücretsiz şifresiz geçiş yapıyorsunuz. pttden git şifre al para ver gerek yok.. sonra mail, cep tel bilginizi illa günceliyorsunuz. sonra arama kutusuna "soy" yaz hemen tak çıkıyor ... sonrasında çıkan üst soy bilgisini tıkladığınızda, sistem sizler ehazırlayacak cep tel sms atacak diyor.. tahmınen şansınıza artık 10 dk il 5 saat arası sms gelir hazır diye... sonra yeniden e devlete giriyorsunuz zor olsada devamlı deneyın. sayfa açılıyor.

  • Nazım16 Şubat 2018 20:16

    hepsi tuzak bunların.

  • emrah16 Şubat 2018 18:25

    anne kızlık soyadı doğan gözüken erdoğan. yoksa ben yetim miyem lo

  • baturayersin16 Şubat 2018 17:35

    kızlık soyadı bilmiyenmi var dünya ezberledi gizlenecek ne neyimiz kaldı

  • Adam16 Şubat 2018 16:42

    Talep edilen soyağacı dökümü hazır olunca telefona gönderilmiyor, hazır olduğu bilgisi gönderiliyor telefon, sonra siz de sisteme girip bakıyorsunuz. Yanlış bilgi vermeyin.

  • salih ertürk16 Şubat 2018 16:29

    anne kızlık soyadı tamamen gizli bir bilgi olmadıgı için zaten güvenlik aşaması olmamalıkredi kartlarındada aynı yanlış var .Kartın üzerine tüm bilgileri eksiksiz yazgüvenlik kodunu arkasına yaz sonra kart bilgilerini paylaşma de