BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSosyal medyadan Putin'e hakarete 300 bin ruble ceza----

Sosyal medyadan Putin'e hakarete 300 bin ruble ceza

Sosyal medyadan Putin'e hakarete 300 bin ruble ceza
07 Mart 2019 - 07:32 www.finansgundem.com

Duma'da kabul edilen yalan haberle mücadele yasa tasarına göre iktidara yönelik hakaret içeren paylaşımlara 300 bin ruble ya da 15 gün hapis cezası verilecek

Rusya’da Duma, “yalan haberlerle mücadele” yasa tasarısını ikinci oturumda kabul etti. Tasarı, sosyal medyada “iktidara yönelik hakaret” içeren paylaşımlar yapanların da cezaya tabi tutulmasını öngörüyor. 300 bin ruble para cezası ya da 15 gün hapis öngörülüyor.

Tasarıda, “yalan haberler” yayan internet sitelerinin ve sosyal medya hesaplarının sahiplerinin resmi uyarı almalarının ardından 24 saat içerisinde bu bilgileri silmeleri gerektiği belirtilerek, aksi takdirde sitelere ve sayfalara erişimin engellenmesi teklif ediliyor.

İktidar organlarına hakarette bulunan ve yalan haber yapan siteler ile sosyal medya hesaplarının sahipleri için önceki tekliflerde öngörülen para cezalarının da 10 kat artırılması isteniyor.

İktidar partisi Birleşik Rusya tarafından sunulan tasarının Duma’da bugün üçüncü ve son kez oylamaya sunulması bekleniyor. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)