BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSoros euroya güveniyor----

Soros euroya güveniyor

Soros euroya güveniyor
25 Ocak 2013 - 06:36 www.finansgundem.com

Milyarder yatırımcı Soros, euronun ayakta kalacağını ve diğer para birimlerine karşı değerleneceğini söyledi

Almanya'nın Avrupa'daki borç krizinin çözümü olarak sunduğu kemer sıkma politikalarının en sıkı eleştirmenlerinden biri olan uluslararası yatırımcı George Soros, euronun ayakta kalacağını ve diğer ülkelerin para birimlerini devalüe etmesiyle daha da güçleneceğini öngördü.
Soros, euro krizi henüz çözümlenmiş olmasa da, akut çalkantılarla dolu dönemi geride bırakmış olduğunu söyledi.
İsviçre'deki Davos Ekonomi Forumu'nda konuşan Soros, Almanya'nın euroyu korumak için her zaman "asgari" çabayı sarfedeceğini ileri süren Soros, Euro Bölgesi'nde 2 yıl daha gerginlik beklediğini ifade etti.
Milyarder yatırımcı George Soros ABD ekonomisinde yukarıya dönüşe dair net sinyallerin alınmasının hemen ardından faizlerin en kısa sürede hızla yükseleceğini söyledi.
Soros ABD'nin borçlarını düzene sokabilmek için ekonomik büyüme sürecine yeniden hız kazandırması gerektiğini ve Fed'in ABD tahvili alması kararının dolaşımdaki borçlarını artırmadığı sürece doğru bir adım olduğunu belirtti.
SOros faiz oranlarındaki yükseliş sürecinn şimdiden başlamış olabileceğini belirterek, kendi düşüncesinin faizlerdeki hızlı yükseliş eğiliminin bu yıl içinde gerçekleşeceğine inandığını belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)