BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSon anketten ilginç sonuç!----

Son anketten ilginç sonuç!

Son anketten ilginç sonuç!
26 Eylül 2013 - 08:35 www.finansgundem.com

AK Parti yönetimi yerel seçimlere yönelik anket yaptırdı. 26 ilde 5 bin kişiye aday tercihleri soruldu

Ankette, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz” sorusuna verilen yanıtlarda mevcut belediye başkanı Kadir Topbaş uzak ara önde çıktı. Topbaş’ı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül izledi.
Milliyet'ten Abdullah Karakuş imzalı habere göre, Ak Parti yönetimi, yerel seçimlere yönelik sürpriz bir anket yaparak farklı partiye gönül verenlerin aday tercihine göre bir başka partiye oy verip vermeyeceğini araştırdı.
Eylül içinde 26 ilde 5 bin kişiye yapılan ankette en çok değişiklik gösterecek partili CHP, en az değişiklik gösterecek partili ise BDP çıktı.
KADINLAR AK PARTİ DEDİ
Ak Parti’nin önceki günkü MYK’sında yerel seçim hazırlıkları ve değişik açılardan yaptırılan anket sonuçları ele alındı. MYK’da da gündeme gelen, Ak Parti’nin Eylül ayı başında yaptırdığı anketlere göre kadınlar en çok Ak Parti ve CHP’yi tercih ediyor. Çıkan sonuca göre MHP ise en çok oyu gençlerden alıyor.
Ak Parti’nin oy oranı ise bundan önceki anketlere göre az bir oranla düşüşle yüzde 50,6 olarak çıktı. Bir önceki ankette oy oranı 51.9 çıkmıştı. Ak Parti’nin 65 yaş üstünden aldığı oy oranı ise yüksek çıktı. Ak Parti’nin 65 yaş üstünden aldığı oy oranı yüzde 65,3 oldu.
GENÇLERDE CHP'NİN OY ORANI YÜZDE 18
Oyu yüzde 24,1 görülen CHP’nin 55-64 yaş aralığındaki oy oranı ise yüzde 32 olarak dikkati çekti. Ankete göre CHP’nin 18-24 yaş aralığındaki oy oranı yüzde 18’e düşüyor. Araştırmaya göre MHP’nin genel oyu ortalaması ise 14,3 dolayında çıktı.
ADAY TERCİHİ ÖNEMLİ
Ankette farklı partiye gönül verenlerin aday tercihine göre bir başka partiye oy verip vermeyeceğini de soruldu. Çıkan sonuçlara göre en çok değişiklik gösterecek partili olarak CHP, en az değişiklik gösterecek partili ise BDP çıktı. Araştırmaya göre, CHP’lilerin yüzde 20’si, MHP’lilerin yüzde 15’i, Ak Partililerin yüzde 11’i, BDP’lilerin de yüzde 9’u tercihini değiştirebileceğini söyledi.
TOPBAŞ: YÜZDE 55, SARIGÜL: YÜZDE 6
Ankette, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz” sorusuna verilen yanıtlarda mevcut belediye başkanı Kadir Topbaş önde çıktı. İstanbul'da AK Parti'nin oy oranı yüzde 52, Kadir Topbaş'ın oy oranı ise yüzde 55 çıktı. CHP'nin İstanbul'daki oy oranı yüzde 29 çıkarken, CHP seçmeninin yüzde 6'sı "Mustafa Sarıgül", yüzde 1'i "Muharrem İnce" dedi. Ak Parti’nin anketinde Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise alt sıralarda yer aldı. İnce’nin Tekin’in biraz üzerinde oy aldığı belirtildi.
BU İLLERDE AK PARTİ AÇIK ARA ÖNDE
Ankara, Kayseri, Konya, Samsun, Şanlıurfa gibi illerde mevcut belediye başkanları yine açık ara önde anketten çıktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)