BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSon 50 yılın en sıcak mayıs ayı----

Son 50 yılın en sıcak mayıs ayı

Son 50 yılın en sıcak mayıs ayı
27 Haziran 2021 - 09:06 www.finansgundem.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağış ve sıcaklık analizini açıkladı. Buna göre, geçen ay ‘son 50 yılın en sıcak mayıs ayı’ oldu

Ciddi ölçülerde yağışların azaldığı, sıcaklıkların da arttığını gösteren raporlar ve haritalara göre, 2021 Yılı Mayıs Ayı Alansal Yağış Raporu’nda Türkiye geneli mayıs ayı yağışı 21.6 mm ölçüldü. Normali (1981-2010) 49.3 mm ve 2020 yılı mayıs ayında 63.2 mm olan yağışlarda normaline göre yüzde 56, geçen yıla göre yüzde 66 azalma olduğu açıklandı. Mayıs ayı il geneli yağışlarda en fazla yağış 97 mm ile Düzce’de, en az yağış 0.5 mm ile Muğla’da, normaline göre de en fazla azalma yüzde 98 ile yine Muğla’da oldu.

KORKUTAN HARİTALAR
Türkiye’nin geçen yıl olduğu gibi bu yılın hem geçen aylarda hem de mayıs ayına ilişkin kuraklık SPI ve PNI metotlarına göre hazırlanan haritalarda, ‘olağanüstü kurak’, ‘çok şiddetli kurak’, ‘şiddetli kurak’ olarak gösterilen bölgelerin yoğunluğu dikkat çekiyor. Normalin Yüzdesi Metodu (PNI) haritasına göre Marmara’nın bir bölümü, Batı ve Orta Karadeniz ile Iğdır civarları harici bölgeler ‘şiddetli kurak’ olarak gösterildi. Son üç aylık Standart Yağış İndeksi (SPI) haritasında ise Muğla, Denizli- Burdur, Niğde, Elazığ- Malatya- Tunceli, Diyarbakır- Şanlıurfa-Mardin, Çankırı, Kars, Bayburt ve Van ‘olağanüstü, çok şiddetli ve şiddetli kurak’ olarak görülüyor.

NORMALLERİN ÜZERİNDE
2021 Yılı Mayıs Ayı Ortalama Sıcaklıkları Raporu’na göre ise son 50 yılın en sıcak mayıs ayı yaşandı. Kırklareli, Çorlu, Tekirdağ, Yalova, Balıkesir, Antakya, Elmalı, Erdemli, Ordu, Rize, Hopa, Bolu, Karabük, Ünye, Boyabat ve Nallıhan’da mevsim normallerinde, diğer tüm bölgelerde ise üzerinde sıcaklık görüldü. Sadece Samandağ’da mevsim normalleri altına indi. Uzun yıllar mayıs ayı ortalama sıcaklığı 16.7 derece iken, bu yıl 19.3 derece oldu. En yüksek sıcaklık ise 44.3 derece ile Ceylanpınar’da tespit edildi. 44.3 derece mayıs ayında Türkiye’de ölçülen en yüksek değer olarak kayıtlara geçti.

Bunaltan ve kavuran sıcaklar geri geliyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)