BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSompo Sigorta’nın kârı yarı yarıya düştü----

Sompo Sigorta’nın kârı yarı yarıya düştü

Sompo Sigorta’nın kârı yarı yarıya düştü
17 Kasım 2021 - 11:39 www.finansgundem.com

3. çeyrek mali tablolarını açıklayan Sompo Sigorta’nın net kâr rakamlarında önemli bir erime yaşandığı ortaya çıktı

Sompo Sigorta için adeta ibre tersine döndü. 2020 yılının ilk 9 ayında 436 milyon lira kar açıklayan şirket bu yılın aynı döneminde 237 milyon kar açıklayabildi. 9 aylık kayıp oranı yüzde 47. Bu yılın üçüncü çeyreğinde ise rakamlar daha dikkat çekici! Çünkü sigorta şirketinin geçen yıl 3. çeyrekte 118 milyon lira olman karı 46 milyon liraya kadar düştü. Son çeyrekteki net kar kaybı ise yüzde 61.

Öte yandan, şirketin Haziran sonu yani ikinci çeyrek bilançoları incelendiğinde kârlılıkta rekor oranda düşüş yaşandığı gözleniyor. Bağımsız denetimden geçmiş verilere göre 2020 yılı Haziran ayında 317 milyon lira kâr açıklayan Sompo Sigorta bu yılın ilk altı ayında 191 milyon lira kâr açıkladı. Sigorta şirketinin kârı yüzde 40 gibi rekor oranda düşüş kaydetti.

DALAŞ: DURUM İYİ DEĞİL

Bilanço verileri sonrası konuşan Sompo Sigorta CEO’su Recai Dalaş’a göre sigortacılığın durumu sanıldığı kadar iyi değil. Capital dergisine konuşan Dalaş, bu yıl yeni şirketlerin pazardan pay alabilmek adına özellikle oto branşlarında fazlasıyla rekabetçi olduğunu ve bunun sektörde kârlılığı olumsuz etkilediğini düşünüyor. “Önümüzdeki bir yılda üçüncü kırılmayı bekliyorum” diyen Dalaş, bu kırılmanın küçük oyuncuları vuracağını söylüyor. Ona göre küçüklerin darbe yemesi ise sektörde sorun yaratabilir.

Sigortacılıkta dünyanın en büyük ikinci pazarı olan Japonya’nın en büyük sigorta grubu Sompo International Holdings'in yüzde 100 paya sahip olduğu Sompo Sigorta 2010 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Fiba Sigorta’yı satın alarak Türkiye’ye adım atan grup, kısa sürede önemli bir gelişme kaydetti.

Sompo Sigorta’nın kârında rekor düşüş

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)