BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSoğuk Savaş’ın sembol noktasıyla ilgili çarpıcı karar!----

Soğuk Savaş’ın sembol noktasıyla ilgili çarpıcı karar!

Soğuk Savaş’ın sembol noktasıyla ilgili çarpıcı karar!
05 Kasım 2019 - 16:15 www.finansgundem.com

Almanya'da Berlin Belediyesi, Soğuk Savaş döneminin geçiş kapısı 'Checkpoint Charlie' ile ilgili flaş bir karar aldı. Karara göre, sembolik kapıda bulunan aktörlerin Amerikan askeri üniformaları içinde turistlerle fotoğraf çektirmesi yasaklandı

Belediyeden yapılan açıklamada, kararın aktörlerin turist gibi davranan sivil polis memurlarından fotoğraf çektirmek için para istemesi üzerine alındığı açıklandı.

Söz konusu kişilerin turistlerden fotoğraf karşılığı para istediği ve ödeme yapmayanlara kötü muamelede bulunduğu öne sürüldü.

Checkpoint Charlie’de (Charlie Kontrol Noktası) duran aktörler ise para istediklerini reddederken, yalnızca turistlerin verdikleri bağışları kabul ettiklerini savunuyor.

Checkpoint Charlie, 1961’den 1990’a kadar sadece İttifak güçleri askerleri, diplomatlar ve yabancıların geçişleri için kullanılıyordu. Geçiş kapısı, 1989’da yıkılan Berlin Duvarı’nı ziyaret eden turistlerin en çok ilgi gösterdiği noktalardan biri.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)