BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSocGen: Ticaret savaşı ihtimali düşük----

SocGen: Ticaret savaşı ihtimali düşük

SocGen: Ticaret savaşı ihtimali düşük
08 Mart 2018 - 11:34 www.finansgundem.com

Societe Generale Çin ekonomisti, ABD'nin gümrük tarifesi planına ilişkin geniş çaplı bir ticaret savaşı ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti

Societe Generale Çin ekonomisti Claire Huang, ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatında yeni gümrük tarifesi uygulama planını ticaret savaşı ve Çin bağlamında değerlendirdi.

“Geniş çaplı ticaret savaşı ihtimalinin şu anda düşük olduğunu düşünüyoruz.” diyen Huang, Trump tarifesi'nin Çin ya da Avrupa Birliği'nden (AB) nasıl bir tepki tetikleyeceği veya ABD'nin planını ne şekilde uygulayacağının net olmadığının altını çizdi.

Huang, ABD'nin çelik ve alüminyum gümrük tarifesini yenilemesi durumunda küresel büyümenin yavaşlayabileceği ya da hızlanabileceği konusunda, -plana ilişkin mevcut bilgilere dayanarak- küresel ticaretteki pozitif ivmenin etkilenmeyeceğini belirtti.

SocGen ekoomisti, Çin'in ABD'ye çelik ve alüminyum ihracatının Çin'in toplam ihracatından küçük bir pay aldığını ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)