BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSlovenya yardıma muhtaç kalabilir----

Slovenya yardıma muhtaç kalabilir

Slovenya yardıma muhtaç kalabilir
30 Nisan 2013 - 18:42 www.finansgundem.com

Uzun süredir AB'den yardım almayacağı tartışılan Slovenya'nın bu seçenekten kaçamayacağı belirtiliyor

Euro Bölgesi'nin ilk eski-komünist ülkesi olan Slovenya kapitalizmde tipik olarak rastlanan bir ikilemle karşı karşıya: büyük bankaların kreditörlerini koruyup korumamak.
Yatırım bankası Keefe Bruyette & Woods tahminlerine göre, konut sektöründeki balonun patlamasının ardından yükselen kötü kredi oranı ve son iki yılın ikinci resesyonu, Slovenya merkezli bankalar için yaklaşık 7.5 milyar euroluk (9.8 milyar dolar) delik yarattı. Herhangi bir banka kurtarma paketi hükümet borcunu gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 70'inin üzerine çıkaracaktır.
İki hafta önce gerçekleştirilen başarılı bir yerel tahvil satış ihalesine rağmen Slovenya, Avrupa Birliği'nden yardıma ihtiyaç duyabilir. Öte yandan Londra merkezli Open Europe araştırma direktörü Raoul Ruparel'e göre en kıdemli kreditörler de dahil olmak üzere banka tahvil sahipleri bazı kayıpları kabullenmek zorunda bırakılabilir. Güney Kıbrıs'ın ardından ikinci kez uygulanabilecek olan kurtarma paketi modelinin ekonomik olarak zayıflık yaşanan ülkelerde borçlanma maliyetini yüksek tutacağı söyleniyor.
Ruparel açıklamalarında "İmkansız değil fakat Slovenya'nın Banka yeniden düzenlemesini AB parası olmadan kendi başına idare edebilmesi pek mümkün görünmüyor. Ve ne zaman resmi fonlara dönerse, kurtarma şartları içerisinde ülkenin mevduat sahiplerinin de bir katkısının olması istenecektir" ifadelerini kullandı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)