BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSlovenya krize mi giriyor?----

Slovenya krize mi giriyor?

Slovenya krize mi giriyor?
02 Nisan 2013 - 20:59 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs gündeme oturmuşken gözler yavaş yavaş Slovenya'ya ve bankacılık endüstrisine dönmeye başlıyor

İspanya, Portekiz, Yunanistan, İrlanda, ve son olarak Güney Kıbrıs'a kurtarma planı hazırlayan Avrupa Birliği, aynı şeyi Slovenya için de yapmak zorunda kalabilir.
İngiliz The Telegraph gazetesine göre Slovenya son 4 yılda 2. kez resesyondan geçerken, ülke ekonomisinin 2014 yılına kadar tekrar büyümeye geçmesi beklenmiyor.
Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yakın bir zamanda bu yıl 3 milyar euro para bulundurması gerektiği söylenen Slovenya'nın ise bankacılık varlıkları genel gayrısafi yurt içi hasılanın (GSYH) 1.3 katı. Bu rakam Güney Kıbrıs'ta GSYH'nin yaklaşık 8 katı olmuştu.
The Guardian gazetesi ise Slovenya'nın zor durumda olan en büyük 3 bankasının yakın zamanda hükümetten yaklaşık 1 milyar euro para aldıkları belirtti.
Ekonomisinin bu yıl yüzde 2 daralması beklenen Slovenya'da geçtiğimiz Çarşamba günü 10 yıllık tahvil faizleri tam 80 baz puan, yani yüzde 0.8, yükselerek rekor seviyeye ulaştı.
Henüz Avrupa'dan yardım istemeyen Slovenya'nın 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 6.15 civarında seyrederken, Portekiz'in benzer vadeli tahvil faizleri yüzde 6.49.
Slovenya Maliye Bakanı Uros Cufer ise bütün bu gelişmelere rağmen "soğukkanlı" olduğunu ve böylesine çalkantılı bir dönemde piyasalara başvurmayacaklarını dile getirdi. Cufer, "Bu yıl kurtarmaya ihtiyacımız olmayacak. O yüzden sakinim" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tolga tekin02 Nisan 2013 21:43

    Borsalarda yabancı yatırımcı mallanmış olmasaydı bu tip haberlere %2 düzeltmeler gelirdi ama malisef yabancılar ellerindeki hisseleri hala çakamadılar