BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Fico'ya suikast: Saldırganın kimliği tespit edildi----

Başbakan Fico'ya suikast: Saldırganın kimliği tespit edildi

Başbakan Fico'ya suikast: Saldırganın kimliği tespit edildi
16 Mayıs 2024 - 13:14 www.finansgundem.com

Slovakya Başbakanı Fico'ya yönelik düzenlenen suikast girişiminin ardından Başbakan'ın durumunun henüz kritik olduğu vurgulanıyor. Öte yandan, saldırıyı düzenleyen saldırganın ise kimliği tespit edildi.

Silahlı saldırıya uğradıktan sonra tedavi altına alınan ve hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedilen Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun durumunun kritik olduğu kaydediliyor.

Handlova kasabasındaki Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan Fico'nun vücuduna çok sayıda merminin isabet ettiği belirtildi.

Slovakya'da 3 dönem başbakanlık koltuğuna oturan Fico'nun yaralandığı ve yakındaki bir hastaneye sevk edildiği kaydedildi. Şok suikast girişimi sonrası ise Slovakya Emniyet Güçleri silahlı saldırganı tespit etti ve yakaladı.

İddiaya göre saldırgan 'sol' görüşlü ve 71 yaşında

Sabah'ın haberine göre, Slovak basını, Başbakan Fico'ya suikast girişiminde bulunan kişinin 71 yaşındaki sol görüşlü Juraj Cintula olduğu iddiasında bulundu.

Amatör yazar olan şahsın ülkenin batısında yer alan Levice kentinde yaşadığı ifade edildi. Saldırganın sol görüşlü kişilerin bir araya geldiği DUHA Edebiyat Kulübüne sıklıkla gittiği belirtildi.

Slovak medyası saldırganın oğluna da ulaştı. Saldırganın oğlu, babasının ne planladığını bilmediğini kaydetti.

Başbakan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor

Slovakya Başbakan Yardımcısı Tomas Taraba BBC'ye verdiği röportajda, "Bildiğim kadarıyla ameliyat iyi gitti ve sanırım hayatı kurtuldu... Şu anda hayati tehlikesi olan bir durumda değil" diye konuştu.

Başbakan yardımcısı ve hastane yönetimi daha sonra yaptıkları ortak bir açıklamada Fico'nun durumunun stabil olduğunu ancak ciddiyetini koruduğunu söyledi.

"Hükümetin politikalarını beğenmiyorum"

Saldırının ardından gözaltına alınan Cintula'nın sorgusu sırasında, "Hükümetin politikalarını beğenmiyorum" ve "Medya yok edildi. Slovakya Radyo ve Televizyonu'na niçin saldırıldı? Medya neden işlevsiz bırakıldı?" dediği kaydedildi.

Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı!

 

Erdoğan'dan Slovakya Başbakanı Fico'ya 'geçmiş olsun' mesajı

 

Sırbistan lideri Vucic tehdit edildi: 'Sıra sende'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)