BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiyahilerin Hayatı Değerlidir hareketi Nobel adayı----

Siyahilerin Hayatı Değerlidir hareketi Nobel adayı

Siyahilerin Hayatı Değerlidir hareketi Nobel adayı
30 Ocak 2021 - 23:45 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nde silahsız bir siyahinin polis tarafından öldürülmesinin ardından adını duyuran Black Lives Matter (Siyahilerin Hayatı Değerlidir) isimli hareket, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.

ABD'de 2013 yılında kurulan Black Lives Matter hareketi (BLM) (Siyahilerin Hayatı Değerlidir), 2020'nin mayıs ayında siyahi George Floyd'un ölümünden sonra küresel çapta tanındı ve bir ivme kazandı.

Beyaz bir polis, nefes alamadığına dair çırpınışlarını görmezden gelerek sekiz dakika boyunca Floyd'un boynuna diz çökerek ölümüne neden olmuştu.

Euronews'in haberine göre, BLM hareketinin Nobel Barış Ödülü'ne adaylığı için öneri Norveçli Sosyalist Sol Parti Milletvekili Petter Eide'den geldi.

Petter Eide adaylık başvurusu sonrası yaptığı açıklamada, "Bu hareket ırksal adaletsizlikle mücadele için en güçlü küresel hareketlerden biri haline geldi. Irksal adaletsizlikle mücadelenin önemi konusunda küresel farkındalık yaratarak birçok ülkeye yayıldılar. Bilinçlendirme konusunda muazzam bir başarı elde ettiler" ifadelerini kullandı.

Norveçli Milletvekili Eide, hareketin ABD dışındaki ülkeleri de kendi toplumları içindeki ırkçılıkla mücadeleye zorladığını dile getirdi.

Aday gösterme başvuruları pazar günü sona eriyor.

Bu yıl Nobel Barış Ödülü'ne Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, eski ABD Başkanı Donald Trump, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) ve Svetlana Tikhanovskaya liderliğindeki üçlü Belarus muhalefet liderinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim aday gösterildi.

AB'ye sığınmacı tepkisi: Sınırları açın

 

Fransa'da güvenlik yasa tasarısı tepki çekti

 

Çin Müslüman Türkleri takibe aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)