BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞişecam'ı Bosna'da dolandırdılar!----

Şişecam'ı Bosna'da dolandırdılar!

Şişecam'ı Bosna'da dolandırdılar!
22 Şubat 2021 - 08:42 www.finansgundem.com

Bosna-Hersek’te faaliyet gösteren Şişecam Soda Lukavac şirketi, dolandırıcıların oyununa gelip 1.5 milyon liralık ödemeyi sahte bir hesaba yatırdı.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları'nın yüzde 100 pay sahibi olduğu Şişecam Soda Lukavac şirketi, Türkiye'den 1.5 ton kömür aldı. Yapılan anlaşma gereği yaklaşık 1.5 milyon lirayı kendilerine gönderilen banka İBAN bilgilerine yatıran şirket yetkileri, çok geçmeden dolandırıldıklarını anladı. Mail adresinin, Şişecam'ın kömür satın aldığı firmanın bilgileriyle sahte şekilde oluşturulduğu ortaya çıktı.

Sabah’tan Dilek Yaman Demir’in haberine göre, Başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Paranın yatırıldığı Taresshoes Pvt Deri Limited'in sahibi gözüken Hüseyin Y. (37) okuma yazma bilmediğini, Suriyeli bir kişi tarafından kendi adına kurulan şirketle hiç ilgilenmediğini savundu. Hüseyin Y. hakkında hazırlanan iddianamede, dolandırıcılık suçundan 10 yıla kadar hapis talep edildi.

SAHTE MAİL HESABI

Süreç, Şişecam Soda Lukavac'ın Kayaman Madencilik'ten 1.5 ton kömür alımıyla başladı. Karşılığında Kayaman isimli şirkete yaklaşık 1.5 milyon bedelli iki adet fatura tanzim etti. İddiaya göre iki şirket arasındaki bu alışverişi bilen bir şüpheli, Şişecam Soda Lukavac'a ulaştı. Kayaman şirketinin e-mail hesabına benzer şekilde bir mail oluşturarak temasa geçen kişiler, söz konusu paranın yatırılması için başka bir İBAN bilgisi paylaştı. Şirket, parayı kendilerine gönderilen İBAN hesabına yatırdı.

Şişecam'a üç kategoride ihracat şampiyonu ödülü

 

Şişecam'dan virüs bulaşmayan cam

 

Şişecam, Hindistan’daki yatırımında yeni hamle yaptı

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TUNGA 10 Mart 2021 15:07

    Şirketler demek ki Bu kadar basit dolandiriliyor. Ben bile bin lira have yapacagim adamın sülalesini soruyom.

  • Geniş Düşünen05 Mart 2021 03:37

    BU OLAYDA VE HABERDE GARİPLİKLER VAR! Doğru düzgün haber yapamamışsınız. 1,5 TON KÖMÜR = 1,5 MİLYON OLAMAZ. YA BU FARKLI BİR CİNS KÖMÜR !? YA DA ŞİŞECAMDAKİ BU YETKİLİLER YOLSUZLUK YAPACAKTI, BU ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKMIŞ OLDULAR... vs vs... Akla neler geliyor neler...!!

  • şişeci22 Şubat 2021 13:13

    Bu adamlar şirket yönetiyor, biz de hisse alıyoruz öyle mi? Bende güvensizlik oldu, bakalım.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Şubat 2021 12:42

    Sise cam bu faturayı küçük yatırımcıya bizlere kesecek bakın görün.

  • Veli22 Şubat 2021 09:58

    1.5 ton kömür 1.500 bin ????

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Şubat 2021 12:41

    yazıyı iyi oku 1.5 milyon TL kömür diyor.

  • Uyan22 Şubat 2021 09:24

    Sacmalik...Bu iş adamları hic telefonda görüşmemiş.. gmail değişikliği için sesli onay almamış...sirketler arası para transferini şahıslar adına değil şirketler adına yapılır. Siz kimi kandırıyorsunuz....öyle bir şey oldu diyelim hesaba para aktarılan şahsın 12 saat geçmeden yer adres kimlik bilgileri nokta atışı tesbit edilir ve bu kadar yüklü para transferleri banka sorar bu para nereden geldi diye ....ee o da yok ....şaka misiniz siz

  • misafir22 Şubat 2021 16:36

    dışardan para gelince turk parasını koruma kanuna göre nerden geldi diye soruluyor ve ihracat için dab veya ikb işlemi yapılıyor. şahıs şirketimi bu tutki şahıs olusn fatura üzerinde ne yaıyor bizde bile iban hesa uyumsuz oldugunda para geri dönüyor kaldıkı para gelse bile banka soruyor ne için geldi faturasını istiyor borsa gundem bu nasıl bir haber?