BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketler için para kaybetmek pandemide en kazançlı strateji oldu----

Şirketler için para kaybetmek pandemide en kazançlı strateji oldu

Şirketler için para kaybetmek pandemide en kazançlı strateji oldu
24 Ağustos 2020 - 17:51 www.finansgundem.com

Güçlük çeken şirketlerin nakit muhafazası ve vergi iadelerine yönelik destek amacıyla yürürlüğe konan kurallar vergi arbitrajına yol açabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020 yılında kurumsal vergi planlaması için basit bir kural var: Eğer para kaybedecekseniz, çok para kaybedin.

Bu görüş, yeni düzenlemeler sayesinde, şirketlerin pandemi öncesi ve sürecindeki kayıplarını telafi etmek için geçmiş beş yıla kadar olan vergilerini iade alabiliyor olmalarından kaynaklanıyor. Bu düzenlemeyi özellikle çekici kılan şey ise ABD Meclisi’nin şirketlerin 2018 yılı öncesi %35 seviyesinde ödedikleri vergilerin, günümüzün %21’lik oranıyla iade ediyor olması.

Böylelikle şimdilerde şirketler kayıplarını 2020’ye dahil edip, gelirlerini gelecek yıla erteleyerek büyük kayıplar açıklayabiliyorlar. Neredeyse iki düzine büyük, halka açık şirket, bu arbitrajı kullanarak, şimdiden 2 milyar dolar değerinde vergi yardımı açıkladı. Vergi danışmanları ve uzmanları bu rakamlarda artış bekliyor.

Stanford Üniversitesi Finans Profesörü Rebecca Lester, “ABD ekonomisindeki en büyük şirketler bunun faydasını görecek” dedi.

Geçmişte kar etmiş kuruluşlar için, mevcut kayıplar ve küçük bir miktar borçlarını ödeyememe sıkıntısı matematiği yapıyor. 2020 yılında alınan 1 milyon dolarlık  indirim, federal vergi sisteminde 350,000 dolar seviyesinde. 2021 yılında alınacak olan aynı 1 milyon dolarlık indirimse en fazla 210,000 dolar seviyesinde olacak.

Şirketler şimdiden 2018 ve 2019 yıllarındaki kayıpları için telafi başvurularında bulundu ve bu şansı kaybetmeden önce 2020 yılının kayıplarını maksimize etmeleri gerekiyor. Stratejiler arasında, vergisiz ekipman alımı, ikramiyelerin hızlandırılması, emeklilik fonlarına katkı ve muhasebe metodlarında değişikliğe gitmek bulunuyor.

Vergi oranları arasındaki fark dolayısıyla 71 milyon dolarlık kazanç elde eden FedEx Corp., 130 milyon dolar değerinde bir muhasebe değişikliği için ABD Gelir İdaresi’nin onayını bekliyor.  FedEx, 31 Mayıs tarihinde, bir önceki yılın neredeyse iki katı bir seviyede, 4,9 milyar dolarlık nakit açıkladı.

Kurumlar vergisi ödeyen geleneksel bir c şirketi olan Extended Stay America isimli otel zinciri de kurumsal kayıp açıklamaya hazırlanıyor.

Baş finans danışmanı Brian Nicholson Haziran ayında bir konferansta, “geçmişe dönük olarak, o tarihlerde daha yüksek oranlardan ödediğiniz vergileri geri alabilirsiniz” dedi. “Şirketimizin vergiye tabi gelirlerini olabildiğince düşük tutmaya çalışacağız.”

Bir yatırım bankası olan Moelis&Co.’da vergi oranlarındaki farkı gerekçe göstererek, 14 milyon dolar kar elde etti.

Şirketten Joseph Simon, Temmuz ayında analistlere yaptığı açıklamada, “vergi oranları arasındaki farkın bazı büyük faydaları var” dedi.

FedEx, Extended Stay America ve Moelis’in temsilcileri, açıklamalarından sonra yorum yapmayı reddetti.

Zorluk çeken sektörler de dahil olmak üzere diğer şirketler de, vergi oranları arasındaki farktan yararlandıklarını açıkladı. Marathon Petroleum Corp. 309 milyon dolarlık bir gelir elde edeceğini açıkladı. Aynı zamanda, bir sigorta şirketi olan Assurant Inc. de 79 milyon dolar elde ettiğini açıklarken, JetBlue Airways Corp. 35 milyon dolar getiri sağladı.

Geçmişte indirimleri hızlandırmanın ve gelirleri ertelemenin orta seviyede etkileri vardı. Bu durumun sebebi vergi oranları sabit kaldığında ve faiz oranları düşükken, gelirleri başka bir yıla aktarmanın herhangi bir değişikliğe neden olmamasından kaynaklanıyor.

Büyük, halka açık şirketler ve yakın mevkidaşları için vergi oranları arasındaki bu fark her şeyi değiştiriyor.

Vergi arbitrajı fırsatı, Mart ayındaki ekonomik teşvik kanunundan doğdu. O zamana kadar, meclisin 2017 yılında yaptığı değişikliklerden dolayı, kayıplar geriye dönük işletilemezken, süresiz olarak ertelenebiliyordu.

Mart ayında çıkarılan kanunla, net faaliyet zararı olan şirketler için kurallar değişti. Meclis üyeleri şirketlerin daha kolay nakite ulaşabilmesi için destek sağladı. Böylelikle, 2018, 2019 ve 2020 yıllarındaki zararlar beş yıl geriye dönük işletilebiliyor.

Şirketler hemen 2018 ve 2019 yıllarındaki zararları için iade talebinde bulundu ve daha fazla vergi indirimi alabilmek için 2020 bilançolarını gözden geçirmeye başladı.

Berkowitz Pollack Brant Advisors + CPA’dan Lewis Taub, bazı işletme sahiplerinin küçük işletme kredisi almak yerine geçmiş vergi ödemelerinin iadesini istemeleri gerektiğini söyledi.

Taub sözlerine, “paraya mı ihtiyacınız var? Gidin ve beş yıl önce ödediğiniz milyon dolarları alın” diyerek nokta koydu.

‘ABD 2022'ye kadar ancak toparlanır’

 

ABD Temsilciler Meclisi 25 milyar dolarlık Posta Servisi tasarısını onayladı

 

AB ile ABD gümrük vergisi indiriminde anlaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)