BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞirketler aynı dili konuşuyor----

Şirketler aynı dili konuşuyor

Şirketler aynı dili konuşuyor
11 Eylül 2013 - 10:36 www.finansgundem.com

İtalyan Başkonsolosluğu Gianluca Alberini, İtalya ve Türkiye'deki benzerliklere dikkat çekti...

İtalya İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, enerjide dışa bağımlı Türkiye ve İtalya’nın ekonomik benzerlikler gösterdiğini belirterek, “Aynı dili konuşan şirketlerimiz arasında işbirlikleri ve ortaklıklar çok fazla artabilir” dedi. Alberini, Türkiye ve İtalya’nın coğrafi ve iklimin yanı sıra ekonomik olarak da benzerlikler gösterdiğine dikkat çekerek, “Bu benzerlikler verimli işbirlikleri geliştirmek için büyük avantajlar sağlayabilir. Her iki ekonomide de aile şirketleri ağırlıkta. Dolayısıyla şirketlerimiz aynı dili konuşuyor. İtalya Türk şirketleri için Avrupa’ya giriş kapısı. Türkiye de İtalyan şirketleri için yeni pazarlara açılan çok önemli bir pazar” dedi.
İki ülke arasındaki ticaretin 20 milyar doları aştığını söyleyen Alberini, “Bu rakamın hızla artacağını öngörüyoruz. Çünkü özellikle İtalya’dan Türkiye’ye yönelik büyük bir merak ve ilgi var” diye konuştu.
İKİ EKONOMİNİN BENZERLİĞİ
Türkiye ve İtalya’nın büyük birer enerji ithalatçısı ülke olarak ortaya çıktıklarını kaydeden Alberini, şunları anlattı: “Her iki ekonomide de KOBİ’lerin ağırlığı çok fazla. Tekstil sektörü iki ülke için de çok önemli ve bu alanda çok fazla işbirlikleri var. İki ülke arasında 100 yılı aşkın süredir devam eden şirket ilişkileri var. Bana bir sektör söyleyin; orada mutlaka İtalyan-Türk ortaklı bir şirket vardır. Bütün bunlar uzun vadeli işbirlikleri için çok önemli.”
1025 İTALYAN ŞİRKET
Türkiye’de 1025 İtalyan şirketinin olduğunu hatırlatan Alberini, İtalya’daki Türk şirketi sayısının az olduğunu bu rakamın da artacağına ilişkin işaretler bulunduğunu vurguladı. Alberini, krizin İtalyan KOBİ’leri yeni pazarlara yönelttiğini belirterek “Bu, Türkiye için İtalyan şirketlerle ortaklıklar ve işbirlikleri için büyük fırsatlar barındırıyor. Türk şirketleri İtalya’dan şirket ve marka satın almalarıyla dikkat çekti. İtalya’dan ise Türkiye’ye yatırımlar arttı” dedi.
YILDA 100 BİN VİZE VERİYORUZ
Küresel krizin dışında kalan Türkiye gibi bir ülkede olmanın kendisi açısından ‘ilginç’ olduğunu söyleyen Gianluca Alberini, “Krizdeki ülkelerin aksine biz çok meşguldük. 3 yıl önce yılda 50 bin vize veriliyordu. Şimdi 100 bin vize veriyoruz. İki ülke arasında günde 20 uçak seferi var. Bu, ilişkileri daha da artıracak” dedi.
Gezi erteleme getirdi
Gezi Parkı eylemlerine yakın lokasyonuyla dikkat çeken İtalya İstanbul Başkonsolosluğu’nun yıl boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyleyen Gianluca Alberini, “Son dönemdeki olaylar nedeniyle bazı işlerimiz ertelendi ama iptal yok” diye konuştu.
(Hülya GÜLER/Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)