BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSinop'un elektriği Akkuyu'dan ucuz!----

Sinop'un elektriği Akkuyu'dan ucuz!

Sinop'un elektriği Akkuyu'dan ucuz!
30 Ekim 2013 - 19:05 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Yıldız, Sinop'ta kurulacak olan nükleer santralin elektrik fiyatının Akkuyu'da kurulacak olan santralden düşük olacağını söyledi

Türkiye'nin yapacağı ikinci nükleer santralde üretilecek elektrik daha ucuz olacak. İstanbul'da düzenlenen The Economist Avrupa Enerji Zirvesi'nde konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sinop'a yapılacak nükleer santralde Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) yüzde 35'ler civarında ortak olacağını açıkladı.

Japonların yüzde 65 payı olacak. Yıldız, "Sinop'ta üretilecek elektriğin fiyatı Rusya'nın fiyatının altında olacak ve yakıt dahil 11.83 dolar/sent olacak" dedi. Türkiye'nin ilk nükleer santralini Ruslar Mersin Akkuyu'da yapacak.  Mayıs ayında Başbakan Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin hükümetler arası anlaşma imzaladığını anımsatan Yıldız, ev sahipliği anlaşmasının da dün tamamlandığını dile getirdi. Japonya'nın kendi statüsüne göre söz konusu anlaşmayı kendi meclislerinde onaylanmış olarak addettiklerini belirten Yıldız, kendilerinin ise TBMM'nin onayına sunacaklarını ifade etti.

Dün yapılan anlaşmanın detayları hakkında bilgi veren Yıldız, şöyle devam etti: "Hazine garantisi vermediğimizin, devlet garantisi vermediğimizin bu anlaşmayla altını bir daha çizmiş olduk. Ve güvenlik sistemleriyle ilgili bir kısım detayları vurgulamış olduk. Yine proje finansmanıyla ilgili detayları dikkate aldık. Uygulama anlaşmasına esas olacak olan konuları detaylandırdık. Üçüncü nükleer santralin yerinin seçimiyle ilgili bildiğiniz gibi 18 aylık bir çalışma yapılacak. Depremsellikle alakalı konularda, gerekse diğer bütün teknik konularda güvenlik sistemlerini daha fazla nasıl artırırız, bunun üzerinde konuşuldu. Hangi yatırım teşviklerinden yararlanabilecekler, yerelleşme ve insan kaynakları ile alakalı neler yapılacak... Bir teknoloji merkezinin kurulmasıyla ilgili karar alınmıştı. Aynı şekilde bir üniversitenin kurulması… Yakın bir zamanda Tokyo'ya gidip bunlarla alakalı karşılıklı görüşmelerimizi tamamlamış olacağız."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)