BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek: En büyük dezavantajımız ticaret ortaklarımızdaki zayıf talep----

Şimşek: En büyük dezavantajımız ticaret ortaklarımızdaki zayıf talep

Şimşek: En büyük dezavantajımız ticaret ortaklarımızdaki zayıf talep
11 Aralık 2023 - 11:16 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "En büyük dezavantajımız ihracat artışını sınırlayan ticaret ortaklarımızdaki zayıf talep, sanayi üretimindeki seyir bunu yansıtıyor." dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu dönemde en büyük dezavantajın ihracat artışını sınırlayan ticaret ortaklarındaki zayıf talep olduğunu, sanayi üretimindeki seyrin büyük oranda bunu yansıttığını söyledi.

Şimşek, bugün açıklanan verilerle ilgili "X" hesabından açıklamalarda bulundu.

Şimşek, büyümede dengelenmeye yönelik politikalarla cari dengenin Ekim ayında da fazla verdiğini belirterek, "Yıllık açık mayısa göre 9,6 milyar dolar azaldı. Cari dengedeki düşüş ve ülkemize yönelik artan uluslararası yatırımcı ilgisi sayesinde rezervlerimiz 140 milyar dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaştı." dedi.

Şimşek şöyle devam etti:

"Uyguladığımız politikalarla bir yandan kırılganlıkları azaltırken diğer yandan yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi tesis ediyoruz. Bu dönemde en büyük dezavantajımız ihracat artışını sınırlayan ticaret ortaklarmızdaki zayıf talep. Sanayi üretimindeki seyir büyük oranda bunu yansıtıyor.

Ekim ayında işsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,5’e geriledi.

Uygulamaya koyduğumuz politikalarımızın sonuçlarını her gün alıyoruz, program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)