BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSimitçiydi teksil patronu oldu----

Simitçiydi teksil patronu oldu

Simitçiydi teksil patronu oldu
29 Ağustos 2013 - 11:11 www.finansgundem.com

İş hayatına sıfırdan başladı, şimdi 37 mağazası var...

Memurlarıyla ünlü Artvin’den çıkan girişimci Mustafa Yıldıran, çay ve bilet satarak iş hayatına başladı. Bugün 37 mağaza sayısına ulaşan Civil Çocuk markasını yaratan Yıldıran, Rusya, Makedonya gibi ülkelere ihracat yapıyor
Girişimciler arasında iş hayatına sıfırdan başlayıp patron olanlar çoğu insanın ilgisini çeker. Bulaşıkçılık, çaycılık, biletçilik, seyyar satıcılık yaparak başlayıp patronluğa kadar yükselenler var. Bunlardan biri de Mustafa Yıldıran...
O da çaycılık ve biletçilikle iş hayatına başlayanlardan. Bugün çocuk giyiminda önemli Türk markaları arasına giren Civil’in kurucusu.
Mustafa Yıldıran, 1974 Artvin doğumlu. Orta ve lise eğitimini İstanbul Sarıyer’de tamamlamış. Üniversite eğitimine ise Isparta’da devam etmiş. Ticaret hayatına atılması ise üniversite eğitiminin hemen sonrasına denk geliyor. Babasının tüccar olması onun hep ticarete ilgisinin olmasını sağlamış. Yıldıran, küçük yaşta ticaret denemelerine İstanbul Arnavutköy’de çay, Şişli’de ise bilet satarak başladığını anlatıyor. Dekorasyondan market tezgahtarlığına kadar pek çok işte deneyim kazanmış.
Memur şehrinden çıktı
Yıldıran, o dönemlerde tek hedefinin kendi işini yapmak olduğunu dile getirerek, “Kendi işimi yapma fikri o yaşlarda zihnimde iyice yer etmişti. Üniversiteyi bitirir bitirmez benden dört yaş büyük abimle hemen ticarete atıldık. Memurlukla ünlü Artvin halkı için bu alışılmadık bir durumdu. Annemizden sıkça ‘Gidip sigortalı bir iş bulun’ telkinini biz de duyduk. Ama yolumuza devam ettik” diyor.
Yıldıran, 1996’da Kartal’da küçük bir dükkanda perakende sektörüne adım atmış. Bebek çocuk mağazaları zinciri olma kararını ise 2004 yılında vermişler. Yıldıran, şunları anlatıyor: “Hedefimiz 0-14 yaş için her ihtiyacın tek noktadan karşılanabildiği geniş mağazalar kurmaktı. Ortalama 1000 metrekare alanda kozmetikten tekstile, oyuncaktan gıdaya tüm ihtiyaçların bir arada sergilendiği mağazalarımızı kurduk. 37 şubeye ulaştık. Gelecek ay iki yeni şubemizi açıyoruz. 37 mağazada 47 bin 500 metrekarelik alana ulaştık. Civil olarak her noktada aynı kaliteyi yakalamak için bayilik vermeden büyüdük.”
Satışlarını her yıl yüzde 40 oranında artırarak 8 milyona ulaştırdıklarını aktaran Yıldıran, ürünlerini komşu ülkeler başta olmak üzere Gürcistan, Rusya, Bosna, Makedonya, Irak, Mısır ve Libya’ya da ihraç ettiklerini vurguluyor.
Girişimci Yıldıran, 2013 yılından ciro beklentilerinin 150 milyon TL olduğunu da belirterek,  “2012 yılında 100 milyon TL ciro gerçekleştirdik. Bu yılki toplam yatırım miktarımız 6 milyon TL olacak” bilgisini veriyor.
Yıldıran, gelecek 5 yılda ise üretimini satışın yüzde 30’una çıkarmayı ve 100 bin metrekarelik satış alanına ulaşmayı hedefliyor.
Çalışmayı sevmek başarının ilk şartı
İş hayatında başarı için çalışmanın çok önemli olduğuna değinen Civil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldıran, “Gençlerin para sahibi olmanın değil, para kazanmanın keyifli olduğunu erken yaşta anlamalarını dilerim. Çalışmak çok önemli, zaman kısıtlı ve bunu uyuyarak, boş geçirerek kaybetmemek gerekir. Çalışmaktan zevk almak başarılı olmanın ilk şartı. Gençlere keyifli çalışma için sevdikleri işi yapmalarını öneririm. Planlı ve düzenli çalışma ortamı şart” tavsiyesinde bulunuyor. Yıldıran, çocuklarını da şirkete  hazırlamayı planladığını ancak şu anda yaşlarının küçük olması nedeniyle henüz erken olduğunu belirtti.
Çocuk giyimi 3.2 milyar dolarlık pazar
Türkiye’deki tekstil sektörünü de değerlendiren Mustafa Yıldıran, ekonominin kötüye gittiği dönemlerde bile neredeyse küçülmeyen pazarlardan birinin bebek ve çocuk giyimi olduğuna işaret ediyor. Yıldıran, sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Türkiye’de bebek çocuk giyimi, hazır giyimden yüzde 12 pay alıyor. Sektör her yıl yüzde 15 büyüyor. Türkiye’de 0-14 yaş çocuk nüfusu 25 milyon. Çocuk giyim pazarı 3.2 milyar dolarlık hacme sahip. Pazar büyüklüğü artacak. Özellikle iletişim çağında yetişen genç nüfusumuz, ürün kalitesi, moda ve fiyat dengesini giderek daha bilinçli bir şekilde değerlendiriyor.”
(Hanife Baş/Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)