BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSilikon Vadisi'nden deprem bölgesi için yardım----

Silikon Vadisi'nden deprem bölgesi için yardım

Silikon Vadisi'nden deprem bölgesi için yardım
11 Şubat 2023 - 13:00 www.finansgundem.com

Türkiye'de yaşanan iki büyük deprem sonrası okyanus ötesinden yardımlar gelmeye devam ediyor. San Francisco Slikon Vadisi'ndeki Diyanet Merkezi Türk Amerikan topluluğu öncülüğünde toplanan yardımlar THY'nin kargo alanına gönderildi

Depremler sonrası, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği koordinasyonunda toplanan ve Türk Hava Yolları (THY) lojistik hizmeti ile ulaştırılan yardımlara, San Francisco ve Silikon Vadisi'ndeki sivil toplum kuruluşları destek vermeye devam ediyor.

ABD'nin San Francisco ile körfezinde bulunan sivil toplum kuruluşlarından ve depremzedelere yardım eli uzatmak isteyen gönüllülerden alınan yardım malzemeleri, Silikon Vadisi Diyanet Merkezi, Türk Amerikan Topluluğu (ETAC-USA), Zekat Foundation of America ve Hidaye Foundation depolarında toplanıp, Türkiye'deki afet bölgelerine gönderilmek üzere hazırlanarak THY'nin kargo alanına getirildi.

Diyanet Silikon Vadisi Cami İmamı Mahmut Alpaydın, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin büyük bir özveriyle topladıkları ayni yardımlarını Türk Hava Yollarının kargo bölümüne getirdik. Depremin ilk anlarından itibaren buradaki kardeşlerimiz büyük bir hassasiyetle gece, gündüz demeden çalıştı. Ülkemizde yaşanan bunca acı, şehit olan kardeşlerimiz, yaralanan kardeşlerimizin onların bu büyük ıstırabı yanında bizim yaptıklarımız aslında hiçbir şey değil ama bir nebze olsun onların yaralarını sarmaya bizler de gayret ettik. Bu uğurda çabaladık ve her zaman ülkemiz, vatanımız bizlerin dualarında." dedi.

Yardımlara katılan Müzisyen Berke Can Ergin de "Acımız çok büyük, kalbimiz can havliyle sıkıntıda, olay yerinde olmayı çok isterdim. Allah ülkemize zeval vermesin, Rabb'im oradaki insanlarımıza güç versin. Sıkıntımız büyük, bugünleri atlatacağız ama umarım bugünleri hiçbir zaman unutmayız ve bir daha aynı şeyleri yaşamamak için ders almış oluruz." diye konuştu.

Depremden etkilenen illere Deprem Suçları Soruşturma Bürosu!

125'inci saatte kendisini kurtaran madenciye öperek teşekkür etti!

Azerbaycan ekibi, Fatma'yı 120’nci saatte enkazdan böyle çıkardı!

Çin'den ilk yardım sevkiyatı yola çıktı

AFAD: 7.7'lik deprem 500 atom bombası gücünde

128. saatte mucize kurtuluş: Arda enkazdan sağ çıkarıldı!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)