BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSilikon vadisi 2 yerde kurulacak----

Silikon vadisi 2 yerde kurulacak

Silikon vadisi 2 yerde kurulacak
22 Mayıs 2013 - 16:11 www.finansgundem.com

Bakan Nihat Ergün bu gün basına yaptığı açıklamada silikon vadisinin 2 yere kurulacağı bilgisini verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK'ın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 44. Araştırma Projeleri Yarışması'nda finale kalan 202 projenin ATO Congresium'da sergilendiği standları gezdi.
Bakan Ergün, yarışma sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Amerika’daki Silikon Vadileri'nin sadece teknolojiyi geliştirme bölgesi olmadığına, bu bölgelerin 50-60 yıl içinde oluşmuş teknoparklar olduğuna dikkat çeken Ergün, “Biz buna ulaşmak için başlangıç çalışmaları yapmamız lazım. Şu anda kuruluşu devam eden İstanbul Kurtköy havaalanı etrafındaki savunma sanayi ve bilişim sektörüyle ilgili teknoparkı böyle bir çalışmanın başıdır. Gebze muallim köydeki TÜBİTAK ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü böyle bir başlangıç noktasıdır. Bu başlangıç noktalarını daha da geliştirerek Amerika'daki Silikon Vadilerine ulaşmak mümkündür.” diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)